Halo 5: Guardians излиза за Xbox One през есента на 2015 година

Pinterest LinkedIn +

Halo 5: Guardians – осмата игра от култовата научнофантастична поредица за битката между човечеството и извънземния алианс Covenant – ще излезе за Xbox One през есента на 2015 година, обяви 343 Industries – компанията, поела разработката на Halo след оттеглянето на Bungie.

"В тон с традицията, започнала още с първата Halo игра от 2001 година, Guiardians е гигантски и вълнуващ проект. Като съдържание и мащаби Halo 5 надминава Hаlo 4, а освен това разполага с чисто нов, по-мощен енджин.

Естествено, в новата игра са интегрирани някои от основните елементи на предшествениците й, но технологията по създаването й е усъвършенствана така, че да се възползва в максимална степен от хардуера и екосистемата на Xbox One", заявява генералният мениджър на 343 Industries – Бони Рос.

Microsoft обяви Halo 5 на Е3 2013, а на медийния брифинг на компанията на E3 2014 разработчикът ще оповести нови подробности за играта. Освен нея през 2015 година ще излезе игралната поредица на Xbox Entertainment Studios, базирана на Halo, която се разработва от Стивън Спилбърг.


Сподели.