Хълк Хоган съди медия за милиони след публикуване на домашно порно (Видео)

Pinterest LinkedIn +

През 2012 г. американската медия Gawker публикува видео, показващо интимни кадри на сексуален контакт между Хълк Хоган и тогавашната жена на най-добрия му приятел. Видеото тогава стана публично достояние и днес е в основата на широко отразено съдебно дело – първото по рода си, заведено за публикуване на домашен секс запис.

ВИЖ ОЩЕ: Топ 10 професионални кечисти в киното

Хоган съди медията с твърдението, че публикуването на кадрите е нанесло дълбоки емоционални щети и е грубо нарушаване на личното му пространство. 

Моралната дилема с цена $100 млн. е в това дали Gawker изобщо са имали правото да качат видеото. Според Хоган и неговите адвокати отговорът е категорично не, но правните защитници на сайта от своя страна защитават позицията, че кадрите са били просто новина... особено като се има предвид колко отворен е бил Хоган за сексуалността и сексуалните си преживявания в предишни публични изяви. 

Защитата на 62-годишния американски шоумен се основава на разликата между неговата публична персона на кечиста Хълк Хоган и истинския човек с името Тери Болеа зад маската.

"Опитвам се да ви помогна да разберете: когато напусна къщата си, всички си мислят, че съм Хълк Хоган. Но в рамките на собствения си дом аз съм Тери Болеа."

Това далеч не е първият подобен случай. Много известни личности са попадали под ударите на папараците, а през последните години е много актуален скандалът и с кражбата на голи снимки от смартфоните на различни звезди без тяхното знание.

Сред потърпевшите са били Дженифър Лоурънс, Кристина Хендрикс, Абигейл Спенсър, Ариана Гранде, Виктория Джъстис и др.


Сподели.