Хакери съсипаха създателя на Fez, той зарязва гейм индустрията

Pinterest LinkedIn +

След като хакери проникнаха в персоналните му записи и разпространиха всички негови пароли, информация за сметките и финансовото му състояние, осигурителен статус и редица други неприкосновени по силата на закона данни, Фил Фиш заяви, че приключва с гейм индустрията и търси купувач за компанията си.

Създателят на Fez, който от дълго време настройва общността срещу себе си с провокативни и обидни изказвания и прекратяването разработката на Fez 2, е "наказан" заради отявлената му защита на Зоуи Куин – създателката на Depression Quest, която стана обект на публична компроматна акция.

"Това е показна екзекуция на Polytron и Фил Фиш", обявиха хакерите, изнесли данните на 30-годишния канадски дизайнер – възпитаник на Montreal National Animation and Design Centre и бивш служител на Ubisoft и Artificial Mind and Movement. Той основа Polytron през 2008 година, а сега очаква разумна оферта за продажбата на компанията, тъй като не иска занапред да има нищо общо с гейм индустрията.

Преди да изтрие профила си в Twitter Фиш публикува следното изявление: "това са видеоигрите. това е, което получаваш. това е неприемливо. не е ок изобщо. тероризъм. никога повече, чувате ли ме? никога повече. това са видеоигрите. това е твоята публика. до всеки надъхан гейм разработчик, който ме чува: недей. откажи се. не си струва. откажи се от мечтите си. те се превръщат в кошмари. просто не го прави. не си заслужава заради нищо. БЯГАЙ!"

Като реакция на зачестилите атаки срещу разработчици на видеоигри Twitter въведе хаштага #welovegamedevs, предназначен за онези, които искат да заявят подкрепата и позитивното си отношение към създателите им.

Сподели.