Гурме от космическа храна – възможно ли е? Извънземно предизвикателство и звездно жури в MasterChef

Pinterest LinkedIn +

MasterChef ще изстреля великолепната седморка на хоби-готвачите в България в непознати висоти в епизода от шоуто, който ще бъде излъчен днес. Първата задача на Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев към претендентите за титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева ще бъде свързана с... космическа храна. Кулинарните гладиатори ще разполагат с 60 минути, за да разпознаят продуктите и да приготвят гурме ястие от суровите астронавтски продукти.

България е третата страна в света, която произвежда космическата храна след САЩ и Русия. Специалните гости – доц. д-р Илияна Начева от Института по криобиология и хранителни технологии и д-р Ирена Николова от Института за космически изследвания и технологии към БАН – ще разкажат за начина на приготвяне и консумиране на лиофилизираните продукти. Подложени на изкуствен студ и вакум, техния външния вид, вкус и се запазват, а за да се върнат към първоначалните си параметри, те се хидратират за различно време според структурата си. 

MasterChef

Сложната задача ще стресира сетивата на хоби-готвачите, изненадващите консистенции ще учудят дори най-развинтеното въображение, а очакванията на взискателното жури за извънземен вкус ще вдигнат летвата отвъд небесата.

Как би изглеждало масовото производство на вафли от боб, колко сложна е хидратацията, обичат ли астронавтите боза на прах, колко скъпа е извънпланетарната храна и кои ще са авторите на трите най-добри космически идеи, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Сподели.