Guild Wars: Eye of the North

Pinterest LinkedIn +

Жанр: MMORPG
Година: 2007
Издател: Arena Net/NC Soft
Системни изисквания: P3 1GHz, 512 MB Ram, 64 MB Video, Guild Wars Proph/Factions/Nightfall
Мулти: Да
Брой DVD: 1

Приказка с дъх на зима

Guild Wars: Eye of the North (или GWEN) е първият "истински" експанжън на Guild Wars Prophecies. Първите два (Factions и Nightfall) можеха да се закупят и играят без оригинала и предлагаха по два нови класа герои (професии). Докато GWEN продължава историята на Prophecies, който трябва преди това да сте си инсталирали.

Нагоре, на Север

Сюжетът отвежда героите във Far Shiver Peaks - най-студената точка на континента Тирия. Местните нации са викингоподобните Норни, джуджетата и комичните, но интелектуално надарените Асури. Те са изправени пред нова и непозната опасност, излязла от горещите недра на планетата. И вашия герой - ветеран от предишните битки с могъщ магьосник, развихрил се полубожествен призрак и един бог, отново е призван да спаси света.


Norn са гиганти, надвисващи с около метър над нормалните хора и имат умението да се превръщат в мечка.

Ако решите да се включите в приключението ще се сблъскате с много нови противници и места за изследване. Първо трябва да спечелите подкрепата на местните племена, а след това да се изправите пред древното зло, което по официална информация ще стои в центъра на историята на Guild Wars 2.

"Warband of Brothers"

Нововъведенията са адски много, но най-значими са новите умения и система от подземия. В играта има над 100 уникални skill-a само за PvE, които вместо основните показатели на героя зависят от нивото му на признание пред джуджетата, асура, норните или човешките фракции. Колкото повече задачи изпълнявате за въпросната фракция и избивате враговете й, толкова по-добри ще стават уменията ви.

Подземията са добавка към стандартните сюжетни мисии. Те са много по-големи и трудни, понякога обхващащи до 5 територии, свързани помежду си с магически портали. В края на всяко ви чака изключително трудна финална битка, но и безплатна награда.

Стари познати

Верните фенове на играта ще се зарадват на самата Gwen - малкото момиченце, включено в предисторията на Guild Wars преди катаклизма. Отново ще се сблъскате и с хръткоподобните хуманоиди - Charr. Останали без боговете си (Титаните, заклани дружелюбно от вас в първата част) те са разделени от вътрешни борби за надмощие, което при правилно изиграване на картите от ваша страна може да ви послужи.

Добавете възможността да запазите постиженията си до момента в трите кампании чрез Hall of Monuments и да ги прехвърлите в Guild Wars 2 (когато излезе), брутално красивата графика и дизайн на нивата и ще разберете защо Guild Wars: Eye of the North е достоен финал на сагата.

Официален сайт: http://www.guildwars.com/

Сподели.