Grimm

Pinterest LinkedIn +

Криминален сериал с фентъзи елементи или фентъзи сериал с криминални елементи? Поредицата на NBC Grimm със сигурност ще промени представата ви за приказките и приказните герои.

Главната е роля е поверена на Дейвид Гинтоли (David Giuntoli), а съществата, с които ще се сблъска, определено надминават границите на въображението му.

Ако сте чели приказките на братя Грим в оригинал, знаете, че са много по-мрачни и зловещи от адаптираните версии, с които забавляваме децата. Многократно интерпретираните от киното и телевизията приказни сюжети обаче притежават способността да ни изненадват отново и отново всеки път.

Grimm използва познати истории и персонажи, но в една толкова различна светлина, че ще ви полазят тръпки. Епизодите започват с цитат от приказка, който е повече намек, отколкото подсказка за това, което предстои да се случи.

Идеята:


Сериалът е създаден по идея на Стивън Карпентър (Stephen Carpenter), Джим Каф (Jim Kouf) и Дейвид Грийнуолт ( David Greenwalt). Карпентър е известен с работа си като сценарист на филми като Blue Streak и The Man със Самюел Джаксън (Samuel L. Jackson).

Каф е сценарист на кино хитове като Rush Hour и National Treasure и на два познати на феновете на фантастиката сериала - Angel и Ghost Whisperer. Грийнуолт е сценарист и продуцент основно на телевизионни сериали и един от създателите на споменатия вече Angel, над който работи заедно с Каф.


В основата на Grimm, който е сред най-успешните фентъзи и хорър заглавия в телевизионния ефир в момента, е идеята, че приказките на братя на Грим са нещо много повече от поучителни истории за деца. Те са предупреждения, а персонажите, описани в тях, са вдъхновени от легендарни фантастични същества.

Началото:


Сериалът стартира на 28 октомври 2011 година, а пилотният епизод е гледан от над шест милиона зрители. През март тази година от NBC обявяват втори сезон на поредицата, който стартира през август.

Grimm успява не само да привлече сериозен зрителски интерес, но и още с първия си сезон е номиниран за някои от най-престижните телевизионни награди като Primetime Emmy и People's Choice Award.

Историята:


Ник Бъркхард (Гинтоли) е детектив в отдел "Убийства", който изненадващо разбира, че е наследник на няколко поколения надарени със свръхествени способности пазители, наречени Grimms. Ролята им е да пазят хората от зловещи митологични създания, чиято истинска същност само те могат да виждат.

Ник скоро разбира, че не всички от тях са опасни и зли, но и че определено има много неща, които му предстои да научи, а приказките изобщо не са това, за което ги е мислел.

Героите и звездите:


Дейвид Гинтоли (David Giuntoli) е добре познат на феновете на сериалите актьор, а филмографията му е доста богата на (макар и епизодични) роли в някои от най-успешните телевизионни заглавия като Without a Trace, Nip/Tuck и Grey's Anatomy. Този път на него е поверена главната роля на детектив Ник Бъркхард.

Отгледан от леля си (Кейт Бъртън), Ник неочаквано разбира не само, че тя е болна от рак и скоро ще умре, но и че е наследник на ловци, преследващи свръхестествени създания. Още преди да е успял да приеме напълно факта, че е Грим, Ник се сблъсква със сили и същества, за чието съществуване до този момент не и подозирал.


Ръсел Хорнсби (Russell Hornsby), когото вероятно сте гледали в Lincoln Heights или американската версия на Shameless, е в ролята на партньора на Ник - детектив Ханк Грифин. Ханк не подозира (поне през първия сезон) за способностите на Ник, но е не само негов колега, а и най-близкият му приятел. Героят печели симпатии и със саркастичното си чувство за хумор.

Битси Тълох (Bitsie Tulloch), която освен със сериали като The West Wing и Tyranny може би свързвате и с отличения с пет Оскара The Artist, този път се превъплъщава в приятелката на Ник Джулиет. Тя също не подозира за способностите на Ник, но промяната в поведението му започва да я тревожи.


Сайлъс Уеър Мичъл (Silas Weir Mitchell) е актьор, на когото най-често поверяват изключително характерни роли и вероятно сте го гледали в сериали като Prison Break, My Name Is Earl или в хитовата комедия The Whole Ten Yards.

В Grimm на него е поверена ролята на Монро. На пръв поглед той е мил и съвсем обикновен часовникар. Всъщност обаче е едно от онези свръхестествени същества, които Ник би трябвало да преследва.

За изненада и на двамата се оказва, че не всички гримове и не всички "приказни" същестава са лоши и Монро се превръща от заподозрян в един от основните помощници на Ник при разрещаването на случаите му.  

Сподели.