Грандиозният рок спектакъл Roger Waters The Wall ще разтърси Национален стадион "Васил Левски" на 30 август 2013

Pinterest LinkedIn +

Най-грандиозният спектакъл в историята на рок музиката - Roger Waters The Wall, ще разтърси София на 30 август 2013 година. Билетите за шоуто на Национален стадион "Васил Левски" са на цени от 65 до 180 лева и влизат в продажба в 10:00 часа на 16 ноември 2012 година.

През 1979 г. Роджър Уотърс - съосновател и автор на голяма част от музиката и текстовете на легендарните Pink Floyd, създава един от най-великите албуми за всички времена - The Wall.

Въпреки че, след като напуска групата през 1985 година, десетки пъти изпълнява The Wall на живо, Уотърс е завладян от идеята да реализира спектакъл с невиждани дотогава мащаби.

През 1990 г. в Берлин организира един от най-големите рок концерти в историята – пред около 200 000 души. Шоуто е уникално и разпродава мигновено още 56 концерта в Северна Америка. Следват изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.

През 2010 г. Роджър Уотърс решава да пренесе The Wall и на стадионите, давайки възможност на всички фенове да се докоснат до емоцията, независимо къде седят, като по този начин прави продукцията още по-мащабна.

"Преработих шоуто така, че да може да се състои на открито. Трябваше да преосмисля всичко. Получава се много добре. Много по-раздвижено, драматично и завладяващо е. Преди 40 години нямаше как да направим The Wall на стадион. Технологията обаче напредна и сега можем да направим всичко това", коментира самият Роджър Уотърс.

Сподели.