Google кръсти Android 4.4 на шоколадов десерт

Pinterest LinkedIn +

Have a break, have a Kit Kat. Популярната фраза от рекламите на едноименния шоколадов десерт ще придобие нов смисъл след рилийза на следващата версия на мобилната операционна система на Google, тъй като Android 4.4 ще бъде кръстен именно на него – Android KitKat.

На 3 септември 2013 г. Google прекрати спекулациите, че наследникът на Jelly Bean, който се появи на 24 юли 2013 г., ще се казва Key Lime Pie, обявявайки официално Android KitKat.

На този етап не са разгласени подробности за спецификата на договора за двустранно партньорство между Google и собствениците на висококалоричния бранд – Hershey за САЩ и Nestle за останалата част от света.

Говорител на Google разкри единствено, че скоро логото на Android ще се появи на опаковките на KitKat, както и че партньорството предвижда промо кампания сред феновете на покритата с шоколад вафла с различни награди, сред които Google Nexus 7.

Точно месец преди петата годишнина от дебюта на първия смартфон, захранван от Android, броят на активираните устройства с операционната система на Google достигна един милиард.

Освен смартфони и таблети на Android са базирани и най-различни други устройства, включително няколко игрални конзоли като Ouya и Project Shield на Nvidia.

Сподели.