Големите победители и големите губещи във VIP Brother 3

Pinterest LinkedIn +

Броени дни след финала на VIP Brother 3, идва и логичният въпрос - какво спечелиха и какво изгубиха 17-те звезди, които участваха в шоуто...освен предвидения хонорар, разбира се.

Безспорният плюс на шоуто бе основната му идея - досега никой не се бе сещал да заложи на благотворителността и събраната сума от близо 1 700 000 лева доказа, че и дори и в България "звездите имат сърце".

Минусът - въпреки широко рекламираната закана на продуцентите този път да заложат на позитивното, малцина се отърваха чисти от калната баня и зрителите отново станаха свидетели на поредните скандали. Скандали, гарантиращи, че рейтингът на шоуто очевидно винаги ще e водещ при определянето на правилата.

И така, играта започна, но какъв бе крайният резултат...Софи Маринова и Дачо


Кажете честно, не ви ли прилича малко на Енрике Иглесиас...

Мнозина бяха шокирани още, когато продуцентите обявиха бъдещата им поява в Къщата. Скандалната история на любовта им в стил "Едип" провокира куп страсти и очакванията бяха Софи и Дачо да бъдат сред първите изгонени. В крайна сметка се оказа, че България е доста по-либерална от очакваното, а двамата дори повишиха положителното мнение на хората, въпреки етническата си принадлежност.

Двойката заложи на формулата "простичко и човешко" и с това спечели изцяло симпатиите на широката публика. Дачо пък за първи път успя да се разграничи от половинката си и да покаже собствена индивидуалност. Факт е, че преди участието му във VIP Brother 3 едва ли някой знаеше как изглежда, за разлика от Софи...

(Предполагаем хонорар: общо 50 хиляди лв.)

Avtoметър: 9 oт 10

 


Ицо Хазарта


A бе, и на Милко неговата... също..

Ако не друго, рапърът поне показа, че независимо от проявите си, винаги ще си има своята сигурна група невръстни почитатели. В първата половина от шоуто той се стремеше да избягва всякакви конфликти, с които би могъл да навреди на добрия си имидж. До такава степен, че мнозина, запознати с крайните му възгледи, не разбираха как успява да съжителства в една къща с роми и фолк певци.

В крайна сметка Хазарта не издържа, посегна към алкохола и бе на път да изпълни на Милко Калайджиев големия си хит "И твойта майка също", въпреки че допреди седмици страстно се любуваше на мустаците му. По-късно рапърът бе дори по-убедителен при гей сцена с Део, а за финал обеща да поступа и секссимвола Камелия.

Реално погледнато обаче той нито веднъж не бе поставен сериозно на изпитанието да оцелява в шоуто, тъй като верните му фенове чинно посягаха към мобилния телефон и с това го пратиха на финала. И това, ако не е Ъпсурт...

(Предполагаем хонорар: 40 хиляди лв.)
Avtoметър: 6 от 10


Аня Пенчева и Петя Дикова


Аз и мама и хипопотамчето Ивайла...

Въпреки че става дума за майка и дъщеря, очевидно разграничението е наложително. Пипи оцеля до самия финал на VIP Brother 3, докато Аня и до днес вероятно проклина участието си в шоуто. Парадоксът е, че Петя всъщност впечатли с една своя отрицателна черта - липсата на каквато и да е зрялост, типична за годините й.

Невинността й обаче допадна на Негово величество - зрителят и тя не пострада в буквално преекспонирания от продуцентите конфликт "Аня Пенчева - Ивайла Бакалова".

Колкото до самата Аня, тя показа, че въпреки безспорния си статут на звезда в родното кино, е крайно време да даде път на младото поколение. Всички й стискаме палци поне да прибере хонорара си, тъй като по правилата всеки напуснал по собствена воля губи обещаната сума...

(Предполагаем хонорар: oбщо 50 хиляди лв.)
Avtoметър Петя: 8 от 10
Avtoметър Аня: 4 от 10


Тодор Славков


Едва ли има по-подходящ избор за авер, с който да си пиеш ракията...

"Малък Тошко", както галено наричат Тодор Славков, е човекът с най-голям хонорар за участието си в шоуто. Факт е обаче, че откровеният му език и уникалното чувство за хумор буквално го "извадиха и изтръскаха от пепелта" 20 години по-късно.

"Факт е, че всички сме вътре за парите, но само аз си го признавам", заяви Тошко, наливайки се с поредната си шеста бира за деня и с това се хареса още повече на зрителите. Неочаквано за мнозина той се нареди едва трети, тъй като с напредването на шоуто почитателите му се увеличаваха пропорционално на всеки негов бисер.

"За този тъп виц пет години ли? Че той и за две не струва" - с тази уникална реплика Тошко тушира още на старта изфабрикувания конфликт с Емил Кошлуков, а на всички вече бе ясно, че колоритът на предването ще е заложен най-вече във внука на Тато. А на нас понякога наистина ни идва да "му върнем държавата обратно"...

(Предполагаем хонорар: 250 хиляди лв.)
Аvtoметър: 9 от 10


Милко Калайджиев


Отсега се плаша да не попадна на пиленце, което ми рапира, затова стоя на безопасно при колежката Бони...

"Бате Милко" си е Бате Милко. Фолк звездата не спечели нищо (не броим хонорара), но и не изгуби нищо от участието си в шоуто. Пред "Avtora" той призна, че е имал конкретна договорка за определен срок в Къщата и го спази - точно един месец. Милко така и не намери "пиленца" в Къщата, но пък успя навреме да избяга от Ицо Хазарта.

Не бе убедителен в гей сцената с рапъра и през повечето време страдаше за семейството си, с което до голяма степен доскуча. Очевидно ролята на домошар е по-типична за него, а ние пък се убедихме, че ако пожелае може с успех да пее и в далеч по-некомерсиален стил в музиката...

(Предполагаем хонорар: 25 хиляди лв.)
Avtoметър: 7 oт 10


Кристияна Вълчева
(Предполагаем хонорар: 20 хиляди лв.)


На Кристияна нищо човешко не й е чуждо..

Участието на медицинската сестра от Либия във VIP Brother 3 бе и си остана голямата изненада на продуцентите. За самата Кристияна обаче това не се оказа особено сполучлив ход и след изявите й вътре положителното мнение на хората до голяма степен намаля.

Въпреки, че бе като майка на всички випове и се грижеше нищо да не им липсва, тя определено имаше проблем с овладяването на поведението си след употребата на алкохола.

Учудващо мнозина подкрепиха Тодор Славков в мини-конфликта между двамата, дали е имало защо, всеки може сам да си отговори. Самата Кристияна призна пред "Аvtora" след края на участието си, че е доволна от себе си и желанието й да я възприемат преди всичко като нормален човек се е изпълнило...

(Предполагаем хонорар: 20 хиляди лв.)
Avtoметър: 5 от 10


Ивайла Бакалова


Как не се понасяме, направо не е истина...

Бившата Мис България бе сред най-противоречивите участници в шоуто. Безспорните й физически данни бяха известни и преди да се появи във VIP Brother 3, но само там зрителите успяха да разберат, че Ивайла притежава и твърде властен характер. Тя успя да се забърква в конфликт с настоящата Мис България Антония Петрова и Аня Пенчева и.. спечели и двата.

Крайният извод е, че въпреки че стигна до финал, едва ли са мнозина тези, които са останали очаровани от нея... дори и собствената й близначка Божидара, която бе изгонена от шоуто именно след като сестра й я номинира. Нашата оценка пък е: по-добре на плакат, отколкото на живо вкъщи...

(Предполагаем хонорар: 40 хиляди лв.)
Аvtoметър: 5 oт 10Божидара Бакалова


Днес поговори ли с по-висшите сили?

Очевидно е, че българинът все още не е "израснал достатъчно духовно". Сакралът на Божидара си остана неразбран от повечето съквартиранти до края на самото й участие в шоуто, а тя твърде трудно намираше общ език с който и да е от тях. Похвално е обаче, че за разлика от Ивайла, се оказа далеч не толкова провокативна и крайна, въпреки скандалната си сексуалност. При всички положения масовата публика успя да опознае Божидара, дали я обикна заради това, което е, е отделен въпрос.

(Предполагаем хонорар: 20 хиляди лв.)
Avtoметър: 7 от 10

Гала


Този да не иска да ме води на кафе...

Ако трябва да обобщим участието на Гала във VIP Brother 3, то това е една дума: незабелязано. Общо взето, шоуто не би се различавало с нищо, ако тя така и не се бе появила вътре. Запомнихме я с изфабрикувания й от продуцентите отказ да пее и единственото й свежо изпълнение - шамарът срещу Божидара Бакалова по време на мисията "Забранена любов".

В крайна сметка Гала стана по-интересна след напускането си, когато се оплака, че е била задължена да стои в шоуто със счупено рамо. Явно за самата нея кафето й в Къщата се оказа с прекалено малко захар..

(Предполагаем хонорар: 35 хиляди лв.)
Avtoметър: 7 от 10


Емил Кошлуков


Eхо, идват избори, ще пуснете ли някой глас?!

Каквото и да ни говорят, за всички е ясно, че Кошлуков се появи във VIP Brother 3 по една-единствена причина и тя бе рекламиране на участието му в предстоящите парламентарни избори. Опитното му политическо око оцени подходящо кога е най-точното време да излезе, преди да започне да вади "кестените от огъня с голи ръце".

Сериозният му минус е, че се оказа твърде пристрастен към чара на Ивайла Бакалова и понякога изглеждаше твърде патетичен на нейния фон. Съмнява ни това да се е оказало фатално за политическите му амбиции, но пък в България никога не се знае. Колкото до евентуална връзка с Ивайла и след VIP Brother 3... а бе, вие шегувате ли се...

(Предполагаем хонорар: 10 хиляди лв.)
Avtoметър: 7 от 10


Мис България 2009 Антония Петрова


Мен ме избра цяла България, какво знаете вие...

Единствената причина за появата на миската в шоуто бе предварително подписаният договор за участието й. Моментът не бе и особено подходящ, като се има предвид скандалите около избора й. Допълнителният проблем на Антония бе и тоталната липса на фотогеничност (дали?), заради която на екран тя по-скоро приличаше на майката на евентуална победителка в конкурса, отколкото на такава.

Липсата на каквото и да е признание за физическите й качества в Къщата допълнително повлия върху психическото й равновесие и след конфликт с Ивайла Бакалова тя предпочете да не се излага повече...

(Предполагаем хонорар: 20 хиляди лв.)
Аvtoметър: 4 от 10


Устата


Ооо, бате шефе, къде се губиш...

Участието на Устата във VIP Brother 3 може да се приеме както положително, така и отрицателно. Добрата новина е, че не видяхме в Къщата звездата, а самият Иван Динев - при това, той се оказа и учудващо симпатичен човечец.

Лошата е, че въпросният човечец бе и доста скучен. Рапърът обаче успя да извлече и дивиденти от появата си, след като записа и посвети хит на "VIP Brother 3" заедно със Софи Маринова, включващ лафове на съквартирантите.

Факт е, че парчето "Бате Шефе" не е нищо особено, но пък за сметка на това Устата уцели за пореден път точния момент кога да го пусне на пазара, не можем да не му го признаем...

(Предполагаем хонорар: 25 хиляди лв.)
Avtoметър: 7 от 10


Мария Гроздева

 
За пореден път Мария се прицели доста точно...

България цени големите си победители - в това се убеди лично и голямата ни шампионка Мария Гроздева. Рекордьорката по спортна стрелба, донесла куп медали на родината си, остана в голямата битка до последния момент и бе вторият рекордьор по събрани суми за благотворителност.

Нито фактът, че бе доста скучна, нито това, че на няколко пъти шокира с нетипични за жена нецензурни изрази повлияха на широката публика. Мария излизаше нееднократно на шоу за оцеляване и всеки път, като по задължение, се връщаше обратно в Къщата, за да стигне до финалната минута на VIP Brother 3. Като средностатистически представители на България, този избор няма как да не ни радва...

(Предполагаем хонорар: 60 хиляди лв.)
Avtoметър: 9 от 10

Саша Антунович


Много ги обичам тези двамата..

Въпреки уникалното си умение да излиза сух измежду капките толкова време, в крайна сметка футболистът не успя да стигне до желания финал. Той бе "приятел" със всичко и всички в продължение на 50 дни, но въпреки това не успя да избегне от наложеното му определение от Мария - "селска клюкарка". Бе набеден за развитието на конфликта между Ивайла и Аня, макар до голяма степен да бе явно, че не той носи основната вина за преекспонирането му.

В крайна сметка часове преди напускането си Саша не издържа, размята столове и мебели и "оправи" по сръбски всичките си тези приятели, с които си пиеше ракията до края на шоуто. Ако пък ни питаха нас, футболни звезди си имаме и у нас, не ни стана ясно защо трябваше да влиза точно Антунович, колкото и да ги обичаме братята сърби...

(Предполагаем хонорар: 25 хиляди лв.)
Avtoметър: 5 от 10

Део


Любовта на народа...

Големият победител във VIP Brother 3 бе предсказан далеч преди финала. За доста хора е ясно, че той е откритие именно на Нико Тупарев и е сред любимците му. Део изгря чрез предаването на
продуцента - "Джубокс", а след това бе водещ и на други негови проекти.

Дали успехът му бе нагласен, няма да гадаем, но при всички положения едва ли имаше съквартирант, който да заслужава повече победата от него. Део бе единственият, който показа завидни човешки качества в Къщата, заложи изцяло на доброто в себе си и не се уплаши да разкрие, че е преди всичко човек, с типичните си плюсове и минуси.

На няколко пъти не издържа и се разплака на сцената пред Ники Кънчев и именно с това грабна хората на своя страна. На два пъти спечели и рекордни шестцифрени суми в подкрепа на каузите и логично бе обявен за благотворител номер едно във VIP Brother 3. На нас също ни хареса най-много, още го чакаме за по една бира..

(Предполагаем хонорар: 15 хиляди лв.)
Avtoметър: 10 от 10


Текст: Митко Попов

Сподели.