Golden Globe Awards 2015 - номинираните

Pinterest LinkedIn +

Някак си ни сгрява мисълта, че навлязохме в сезона на филмовите и телевизионните награди. Поредното доказателство за това са номинациите за "Златен глобус" за 2015 г.

Предшественикът на "Оскарите" изправя едни срещу други любимите ни филми и сериали за последната година, а е и добър ориентир за това с кои пропуснати ленти е хубаво да наваксвате.

Виж победителите на 72-те награди "Златен глобус" 2015. 

В категорията за Най-добър драматичен филм са номинирани пет заглавия, някои от които са и сред нашите избраници за тази година. 

Boyhood
Selma 
The Imitation Game
Foxcatcher
Theory of Everything

За разликата от повечето други награди, "Златните глобуси" имат и отделна категория за комедия или мюзикъл, в която влизат не по-малко значими заглавия:

Birdman 
Into the Woods
Pride
St. Vincent
Grand Budapest Hotel

2014 г. беше силна и за двете категории, без наистина отявлен победител, и определено има тръпка за създателите на изброените ленти.

Същото е положението и при телевизионните продукции. В последно време малкият екран получава все повече внимание и много хора, в това число и тези, които работят в Холивуд, решиха да преминат малко по малко "от другата страна".

Виж победителите на 72-те награди "Златен глобус" 2015.

За Най-добър драматичен сериал номинираните са:

Downton Abbey
Game of Thrones
The Affair
House of Cards 
The Good Wife

Липсата на Breaking Bad определено дава много възможности не само в тази категория, а и в тези за режисура, сценарий и актьорски състав. 

Сред номинираните за Най-добър комедиен сериал е дебютантът Jane the Virgin, който по-рано тази година включихме сред сериалите, които не трябва да изпускате през есента на 2014. Ето и конкурентите на новата продукция:

Orange is the New Black
Jane the Virgin
Girls
Silicon Valley
Transparent

И за всички, които са се притеснили къде е True Detective - той е в категорията за Най-добър мини сериал или филм, направен за телевизията.

True Detective
The Missing
Olive Kitteridge
The Normal Heart
Fargo

Разбира се, това са само малка част от категориите, сред които са още Най-добър саундтрак, Най-добра анимация, Най-добър сценарий, Най-добър режисьор и т.н.

Виж победителите на 72-те награди "Златен глобус" 2015.

Сподели.