Glen Hughes и John Lawton свирят навръх Нова година в Каварна

Pinterest LinkedIn +

Точно в 22:00 ч. на 31 декември в Каварна ще започне големият новогодишен концерт, организиран от кмета на града Цонко Цонев. На откритата сцена на централния площад ще излязат групите Остава, Сигнал и Б.Т.Р., заедно с Джон Лоутън, Ъндърграунд Мюзик (Сърбия), Людмила Сланева и Глен Хюз.

Единствено визитата на бившия Purple - поредна за изминалата 2005 г. - не е 100%, а "да кажем 99% сигурна", казаха за Avtora.com от кметството, добавяйки: "До ден-два ще научим със сигурност."
 
Това, което е сигурно, е, че Глен Хюз (Glen Hughes) няма да дойде с група - идеята е вместо това с легендарния рокер да свирят Б.Т.Р.
 
Друг рокаджия със страница в световната рок енциклопедия - Джон Лоутън (John Lawton), със сигурност ще е на сцената. Сравняваният с Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio) 59-годишен певец е най-известен покрай годините си в групите Lucifer's Friend (1970-1976; 1981), Uriah Heep (1976-1979) и Les Humphries Singers (70-те).
 
В първите минути от Новата година вместо рок на пл. "Добротица" ще прозвучи химнът, след което ще се извие Дунавско хоро, поясниха от секретариата на кметството. Каква част от самия концерт ще е минала преди това и колко и с какво ще продължи след това, както и пълни подробности за събитието, ще станат известни в близките дни.
Сподели.