Героите на Studio Ghibli оживяват в 20 татуировки, вдъхновени от Миязаки

Pinterest LinkedIn +


От Nausicaä of the Valley of the Wind до The Wind Rises - със своите филми Хаяо Миязаки е завладял сърцата и въображението на милиони, далеч отвъд пределите на Страната на изгряващото слънце.

Фантастични истории със симпатични главни герои и нееднозначни, дори харизматични злодеи - филмите на Миязаки покоряват не само с необикновените си сюжети, но и с емблематичния художествен стил на ръчно рисуваните анимации, дело на неговото студио Ghibli.

Затова и не е никак чудно, че една част от феновете на Миязаки и студио Ghibli избират да татуират части от тялото си с някои от неговите персонажи. От семпла рисунка на Totorro до цял ръкав, обединяващ различни герои от няколко негови филма - вариантите на практика са неизчерпаеми, а когато тату артистът е талантлив, резултатите са забележителни. Даже бихме се обзаложили, че някои от татуировките, които ще видите в тази галерия, са запалили хора, които до момента не са и чували за Миязаки и не са гледали анимета, по това уникално направление в киното.

И въпреки че Миязаки официално обяви пенсионирането си, неговите филми ще продължават да вдъхновяват любители и създатели на татуировките още дълги години.

Сподели.