Garbage ще участват във фестивала AmsterJam

Pinterest LinkedIn +

На 20 август, тази събота, на о-в Рандал в Ню Йорк ще се състои най-грандиозният маш-ъп (mash-up) фестивал AmsterJam. В него ще вземат участие и рокзвездите Garbage.

Еднодневното супершоу ще събере на една сцена звезди на рока, хип-хопа и регетона. След изключителния успех на маш-ъп албума “Collision Course” на две от най–големите явления в съвременната музика Linkin Park и Jay-Z, този тип прояви става все по-популярен.

Една от очакваните с най-голям интерес колаборации е тази на суперзвездите на рок сцената Garbage и звездата на електро-пънк рапа - Peaches. В грандиозния фестивал вече са потвърдили участие Red Hot Chili Peppers, Fat Joe, Снуп Дог (Snoop Dog), Уайклеф Джийн (Wyclef Jean) и др. Като куратор и домакин на събитието ще се изяви фънк легендата Буутси Колинз (Bootsy Collins).

Освен с участието си в грандиозното шоу Garbage могат да се похвалят с нов, втори сингъл от албума “Bleed Like Me”. Видеото на “Run Baby Run” вече може да зарадва и българските феновете на групата. В него своенравната красавица Шърли Менсън (Shirley Manson), вокал на Garbage, става главен герой в едно “голямо бягство”. Камерата проследява Шърли в поредица от перипетии, които я прeследват в различни европейски градове.

Видеото е дело на режисьорката Софи Мюлер (Sophie Muller), която е заснела и първия сингъл от “Bleed Like Me” - “Why Do You Love Me”. Тя е автор на още над 150 ленти на звезди като Coldplay, Гуен Стефани (Gwen Stefani), Сара Маклахлан (Sarah McLachlan), Maroon 5, Dido, Radiohead, Nelly Furtado и мн. други.

Garbage, както и "Grey album" (маш-ъп на Linkin Park и Jay-Z) се разпространяват в България от Орфей Муюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Сподели.