Габровските шеги оживяват на кино

Pinterest LinkedIn +

На 5 декември от 17:30 часа в Музея на хумора и сатирата режисьорът Емил Михов ще представя за първи път пред широката публика филмирани габровски шеги. Събитието ще се състои в Залата на жирафите и на него ще присъстват всички участници в проекта.

Идеята на проекта е да екранизира габровските шеги и да популяризира местни истории. В края на 2018 година с подкрепата на програма "Култура" на Община Габрово и на Музея на хумора и сатирата в града тези кратки филми вече са факт. С помощта на театрална трупа "Гаргара" са пресъздадени 47 анекдота.

На 5 декември те ще бъдат официално представени в Музея на хумора и сатирата, а след това ще бъдат публикувани в социалните мрежи и в габровски културни институции. Предстои и тяхната преработка и филмиране на японски език поради големия интерес от японската публика към тях.
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.