Future Shorts среща полюсите

Pinterest LinkedIn +

Противоположностите се привличат в новата програма на Future Shorts

Мъж се нуждае от жена. Изток се нуждае от Запад. Старият се нуждае от млад.

Британският фестивал за късометражно кино и анимация - Future Shorts ще представи от 17 февруари до 4 март програмата Opposites Attract.

Поредната опияняваща колекция от късометражни филми, анимация и музикални клипове е провокирана от силата на противоположностите и необикновената хармония, която настъпва след като те се сблъскат.

Opposites Attract ще накара зрителя да се почувства в равни дози развеселен и натъжен, провокиран и вдъхновен. Разбира се, любовната тема доминира.

Сред кратките киноразкази се откроява почти библейската история за съвременните Адам и Ева от френско-израелския “Изгубен Рай”.

“Процедурата Ганзфийлд” пък е част от поредицата на BBC New Music Shorts и разказва за експеримент на границата между фантазията и реалността, който изследва дали може напълно непознати хора след сеанс при психолог да си тръгнат като влюбена двойка.

Изключително вдъхновяващата и откровена история на 73 годишната Лина Мерсес от Рио де Жанейро, която се радва на богат любовен живот, отказала се от баналностите на моногамията и брака е разказана във филма “Чао-чао, C'est Fini”.

Прожекциите на 83-минутната програма в София са на 17 февруари (Дом на Киното, 21:00 часа), 19 февруари (Червената Къща, 19:30), 24 февруари (Дом на Киното, 21:00) и 4 март (Бар Амстердам 20:00). Пловдивската публика може да ги гледа на 23 февруари в Клуб Сохо от 20:00 часа, варненската на 25 февруари в Морското казино от 21:00, бургаската на 26 февруари в Бар Роял от 19:30, а в Русе – в зала Русе от 18.30.

Сподели.