From Dusk Till Dawn: The Series

Pinterest LinkedIn +

Феновете на Робърт Родригес (Robert Rodriguez) и Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) знаят какво могат да очакват от новото им произведение From Dusk till Dawn: The Series. За останалите ще кажем само, че сериалът не се препоръчва за хора със слаби сърца, слаби нерви и не е препоръчително да го гледате преди заспиване.

Ако си спомняте с умиление едноименния филм от 1996 година, в който Джордж Клуни (George Clooney), Куентин Тарантино и Харви Кайтел (Harvey Keitel) попадат в един много особен бар, а Салма Хайек (Salma Hayek) се опитва да им изпие кръвта, заслужава си да отделите малко време и за телевизионната версия на историята.

Не само защото е по-подробно разгърната и актьорите са други, а и защото има доста нови елементи и персонажи. Новото допълнение към франчайза разширява вселената, създадена от тандема Родригес - Тарантино, има много интересна сюжетна структура и очаквано мрачна и характерна визия.

Идеята:

Филмът From Dusk till Dawn не постига кой знае какъв боксофис успех, но пък успява да си спечели толкова многобройни фенове, че придобива култов статут. Сценарият е на Тарантино, а Родригес е режисьор на лентата. Пак те стоят и зад сериала.

Робърт Родригес е сценарист и режисьор на някои от епизодите и продуцент на поредицата. Тарантино също е сценарист на няколко епизода, а резултатът носи отличителните черти на съвместните им проекти (Desperado, Four Rooms, From Dusk Till Dawn).

Началото:

Сериалът From Dusk till Dawn стартира на 11 март 2014 година. Поредицата, която се излъчва от телевизионния канал El Rey, получи предимно позитивни отзиви от критиката и само няколко дни след премиерата й стана ясно, че ще бъде подновена за втори сезон.

Историята:

В центъра на историята са банковите обирджии Сет Геко (Ди Джей Котрона) и агресивният му и абсолютно непредвидим брат Ричи Геко (Зейн Холц). След като убиват няколко души по време на обири, двамата са издирвани ФБР и тексаските рейнджъри Ърл Макгроу (Дон Джонсън) и Фреди Гонзалес (Джеси Гарсия). Докато се опитват да избягат в Мексико, братята Геко се сблъскват с отец Джейкъб Фулър (Робърт Патрик) и взимат него и семейството му за заложници.

Героите и звездите:

Братята Геко

Ди Джей Котрона (D.J. Cotrona) и Зейн Холц (Zane Holtz) са в ролите на Сет и Ричи Геко. Макар че определено е по-уравновесеният (поне не чува гласове) от двамата, Сет е повече от опасен. Малко след като успява да избяга от затвора, с помощта на Ричи, Сет започва да осъзнава, че брат му има сериозен проблем. Ричи от своя страна винаги е бил "мозъкът" - внимателно планиращ всеки удар и изключително прецизен в изпълнението. Сега обаче е обладан от нещо, което не може да контролира, нещо, което го подлудява и го кара да убива.

Рейнджърите

Дон Джонсън (Don Johnson), когото повечето от вас вероятно са гледали в Miami Vice, е в ролята на Ърл Макгроу - тексаски рейнджър толкова отдаден на работата си, че я е предпочел пред семейството си. Ърл е ментор на доста по-младия от него Фреди Гонзалес, чиято роля е поверена на Джеси Гарсия (Jesse Garcia). Именно Фреди превръща отмъщението в своя основна цел след като братята Геко убиват Ърл.

Семейство Фулър

Ролята на отец Джейкъб Фулър е поверена на Робърт Патрик (Robert Patrick). Отец Фулър внезапно решава купи каравана и да замине за Мексико заедно с децата си, надявайки се, че това пътуване ще помогне на семейството да се справи със скорошната си загуба. И на самия него, защото около смъртта на съпругата му има нещо, което не е склонен да сподели с никого. Дъщеря му (Мадисън Дейвънпорт) обаче изобщо не е доволна от неговото решение.

Свръхестествените същества

Поради липса на по-конкретно определение, защото онова, с което се сблъскват останалите пресонажи, едва ли може да бъде описано просто като вампири. О, пият кръв, но това е най-малкият проблем. Уилмър Валдерама  (Wilmer Valderrama), когото повечето от вас вероятно свързват със ситкома That ‘70s Show, този път е в много различна роля. Ще го видим като престъпния бос Карлос, който на пръв поглед изглежда като всеки друг шеф на картел, но всъщност е нещо много по-древно и зло. Еиза Гонсалез (Eiza González) е Сатанико Пандемониум (персонажът поверен на Салма Хайек във филма).

Сподели.