Фрида Кало и други исторически личности ще бъдат превърнати в кукли Барби

Pinterest LinkedIn +

Децата по света скоро ще могат да притежават кукли Барби, които са копия на световноизвестни личности като Фрида Кало, Амелия Еърхарт или Катрин Джонсън.

И трите жени са променили история в различни аспекти: Еърхарт е първата жена авиатор, който лети над Атлантическия океан; мексиканската художничка Кало е известна със своя уникален стил на рисуване и феминистки активизъм; Джонсън, която беше акцент във филма "Скрити фигури" от 2016 г., разби дискриминацията срещу чернокожите жени в математиката и изчисли десетки траектории за НАСА, включително полета от 1969 г. на Аполо 11 до Луната.

Куклите, които са част от новата серия на "Mattel", наречена "Inspiring Women", ще бъдат масово произвеждани и продавани в магазините. Игралната компания не е посочила точно кога куклите ще се появят в търговската мрежа, но заяви, че всяка от тях ще се продава с информация за жената, която куклата изобразява.

Сред 14-те нови кукли от серията са още и олимпийската сноубордистка Хлое Ким, режисьорката на "Жената чудо" Пати Дженкинс, австралийската природозащитничка Бинди Ъруин, съпруга на нелепо загиналия телевизионен водещ Стив Ъруин, и други.

Сподели.