Forerunner 920XT GPS мултитракер – когато движението стане начин на живот

Pinterest LinkedIn +

Когато движението се превърне в начин на живот за вас, а вашата повишена активност комбинира превключването от един вид спорт на друг в рамките на календарната седмица, а понякога и на ден, то със сигурност е време да започнете да хвърляте по един поглед на най-добрите мултиспорт GPS тракери. Ако пък триатлонът е вашето следващо хоби, то Forerunner 920XT просто става вашият задължителен аксесоар – той е създаден точно с тази функция.

ВИЖ ОЩЕ: Garmin fenix 3 – кралят на ръчните GPS тракери

Нека го кажем и по друг начин. В случай че избирате автомобил, може да закупите един евтин 20-годишен Опел и той криво-ляво и с някои компромиси ще ви закара до работата и обратно. Е, ако се снабдите с Forerunner 920XT и се отправите да практикувате любимия си спорт с него, усещането ще бъде все едно паркирате Ламборджини пред офиса.

Да, Forerunner 920XT (Цени: 919 лв. без пулсомер, 1017 лв. с пулсомер, 1215 лв. с пулсомер за плуване) наистина е изключително висок клас ръчно устройство и в случай че имате финансовата възможност, просто не се колебайте нито миг, за да се снабдите с него.

Накрая на този материал ще намерите и опция с код за ексклузивна отстъпка от 7% за онлайн поръчка, използвайки специалния код на Аvtora.com, но нека движим нещата поред.


Forerunner 920XT отвънОт продуктовите снимки е видно, че това устройство е с голям дисплей и с 6 големи навигационни бутона, разположени от трите страни на корпуса. Ако не сте го държали до момента в ръката си, то трябва да знаете, че усещането при допир е изключително меко и приятно и доста по-ергономично от например най-високия клас подобно устройство на Garmin до момента – fenix 3.  

Тази, но не единствено тя, е сред причините, на базата на които трябва да знаете, че ако залагате на хардкор спортуването, въпреки че е по-евтин от fenix 3, Forerunner 920XT може да се окаже значително по-правилният избор. Ако пък първият ви спорт е плуване или сте атлет, запален по триатлона – това със сигурност ще е така.

Правоъгълният корпус на устройството изглежда и Е обемно масивен, но пък от друга страна е толкова лек, че в един момент може да се зачудите дали вътре в него изобщо има нещо. Да, той е удебелен, а системните бутони наистина са големи, за да може навигирането чрез тях да става за части от секундата и с минимално отклоняване от основната ви цел – покриване на нормативи в екстремни условия.Логиката в подредбата на бутоните целенасочено е съобразена с това всичко да бъде подчинено на максималното удобство за атлета, при положение че ще го ползва последователно или отделно при плуване, тичане или каране на велосипед. 

От долната си страна Forerunner 920XT е заоблен и поради тази причина изключително плътно ще следва овала на китката ви. Пристегнете ли веднъж силиконовата му каишка, можем да ви гарантираме, че чувството е все едно той се е сраснал с ръката ви.

Като стана дума за каишката, ще забележите, че тя е с множество отвори. Това е така, защото едно от важните предназначения на това устройство е да го ползвате с максимален комфорт, придвижвайки се под и над вода, на мокро и в жега.

За да завършим темата за корпуса, ще отбележим, че за да е максимално лек, той е изработен от най-висококачествен материал, подобен на пластмаса. И въпреки че няма "стъкло", дисплеят визуализира информацията толкова ясно и контрастно, че трябва да е изключителен мрак, за да прибегнете до опцията за подсветка.

Ако пък се потопите в нормален басейн, ще може да проследявате вашите данни категорично най-лесно, удобно и визуално ясно, сравнено с всеки от продуктите на Garmin, произведени до днешния ден.


Forerunner 920XT отвътре

Възможностите за измерване на вашата тренировка с този уред наистина са неограничени. Нека за пример изберем бягане. С Forerunner 920XT ще може да мерите дължината (размаха) на крачките, каданса (колко крачки за период от време), височината на отскок при тичане, времето, което прекарвате в контакт със земята и позицията на краката, докато тичате. 

Към това добавете и опцията за ползване на метроном за задаване на темпо, която е вградена с опция за настройка за звук или вибрация. Ако пък се снабдите с Пулсомер (HRMonitor), то тогава ще може да използвате опцията за измерване в реално време на пулс, VO2 max, да получавате информация за необходимото време за възстановяване след тренировка или да прогнозирате или планирате резултати за следващата поред тренировка. Използвахме за пример бягане, но спокойно може да отнесете аналогични параметри и съответните функции, ако, да речем, сте плувец или колоездач. Специално за плуване (920XT е сякаш създаден за този спорт) може да правите настройки за открити води, за 25 или 50-метров басейн, брой и качество на загребванията и вкл. т.нар. SWOLF резултат. Ако искате да следите до каква степен се ускорява пулсът ви, в случай че спринтирате във вода, може да закупите и специално разработения за подводно плуване HRM пулсомер.

Ако пък от басейна нямате търпение да се качите на колелото, то ще може да сдвоите своя Forerunner 920XT с датчици за измерване на каданс и скорост, в случай че вече имате такива.

Естествено, данните може да визуализирате по начин, който отговаря на вашите лични нужди и предпочитания. Не е нужно да изброяваме безкрайните комбинации за визуализиране на данни върху дисплея – задайте ни произволен въпрос дали може да се показва "това" или "онова" и ние ще ви отговорим с "ДА"! На практика може да визуализирате почти всичко!


Forerunner 920XT и софтуер

Голяма екстра спрямо други конкурентни устройства е опцията на Forerunner 920XT да ползва приложения за функции и къстoмизиране на дисплея от платформата на Garmin Connect IQ. Aко случайно до момента не сте наясно какво представлява тя, ще направим аналогия с вашия Android или Apple магазин. 

Накратко, може да разглеждате и съответно да сваляте приложения (100% безплатно), които ще променят функцията и визията на информацията върху дисплея. Естествено, не трябва да очаквате, че ще играете Need For Speed, защото целта на това устройството не е такава. 

Това, което със сигурност ще получите, е опция за промяна на изгледа на дисплея и данните, които той визуализира, по един възможно най-оптимален начин.

Естествено, ползвайки Forerunner 920XT, вие ще може изцяло да се потопите и във вселената на платформата Garmin Connect, която с всеки изминал ден повишава своята функционалност, превръщайки се в изключително професионален и мощен инструмент за преглед на вашите данни за планиране на тренировки и, не на последно място, за социален контакт със себеподобни.От която и гледна точка да го превъртаме, Garmin Forerunner 920XT e невероятно качествен уред. За да сме обективни в описанието му, трябва да споделим, че е възможно да имате проблем с откриване на сателити, в случай че тренирате на закрито в някоя зала, строена по времето на социализма и проектирана с презумпцията, че може да се ползва и за бункер.

Извън това изключение скоростта на работа на 920ХТ е повече от впечатляваща, а батерията му може да издържи до невероятните 24 часа в GPS режим. Без съмнение, ако добавите такова устройство в графата на личните си аксесоари, можете да бъдете убедени, че инвестицията ви ще се отплати многократно.

Ползвайки линка в края на този материал, трябва да сте наясно, че той ще ви отведе директно в онлайн магазина на Garmin България, където преди това може да се запознаете с всички технически подробности за устройството.

Купи Forerunner 920XT директно от Garmin със стандартна 5% отстъпка за онлайн поръчка и безплатна доставка за цялата странаТУК


Използвай специалния купон и КОД "AVTORA920XT" за 5% отстъпка

Сподели.