20 Април 2018, 13:58

Forerunner 225 – оптичен пулсомер и GPS тракер за бегачи

Google+ Pinterest LinkedIn +

Когато бягането за здраве се превърне от порив в необходимост, неминуемо настъпва и следващият преломен момент – този, в който сте обладан от желанието да измервате вашите резултати с идеята да контролирате собствения си прогрес.

Виж още: Farmin Vivoactive - смарт часовник за сериозния спортист

Живеейки в свят на динамично развиващи се технологии, изборът на варианти е многообразен: като се започне от най-обикновен съветски часовник, закупен от сергия, и се стигне до специално предназначени за целта устройства.

Garmin Forerunner 225 (Цена 585 лв) е именно такова специално устройство, което на фона на всички подобни на него варианти предоставя изживяване на тотално, повтаряме, тотално различно ниво.

Кое прави въпросната джаджа толкова привлекателна за заклетите любители на спорта и в частност на бягането? Няколко компонента определят фундаменталната разлика между Forerunner 225 и всичко друго на пазара в този ценови клас. Безспорно това е неговата бързина, точност и проектираната специално за кардио активности система за измерване на пулса с оптичен пулсомер.Защото пулсът има значение

Нека отбележим, че Forerunner 225 е от семейството спортни GPS тракери на Garmin, които са от серията, създадена най-вече за бягане. Навлизайки в детайли, "225" (за краткост нека го наричаме така) се явява пряк наследник на Forerunner 220, но за разлика от по-стария модел, "225" разполага с едно огромно предимство – вграден оптичен сензор за измерване на пулса. 

Това (за по-непосветените) значи, че, освен ако нямате някаква конкретна причина, вече спокойно може да пропуснете зависимостта от сдвояване на допълнителни устройства за мерене на пулс. Единственото, което трябва да направите, е да сложите джаджата на правилното място на китката си и да се понесете по пътеките. 

Като казваме "по пътеките", разбирайте не само места за бягане, а всичко, което може да очертае вашата активна спортна дейност: бягане, ходене, колоездене, плуване, гребане, фитнес, ски и какво ли още не. И да, с устройството не само може да се потите на воля, без да се притеснявате, че ще го повредите, а дори може да се потопите до 50 метра под водата. Друг е въпросът какво бихте правили там.

Наличието на пулсомер директно в джаджата дава много предимства. На първо място ще ви гарантира, че по време на тренировка ще получавате в реално време данни за реакцията на вашето тяло, докато поема натоварването, на което го подлагате.

 

Така в моментите, когато учестите пулс над определена зона, ще получите индикация посредством вибрация или звуков сигнал. Аналогичното важи и за обратното – в случай че пулсът ви падне под определено ниво, пулсомерът ще предаде данните, за да получите подсещане, че е време да засилите натоварването.

Сензорът в устройството е наистина уникално постижение на техниката. Той е съвместна разработка на Philips и технологичната компания Mio. Данните, които ще получавате и записвате, са изключително точни. Никак не е случайно, че през 2016 г. въпросният сензор ще присъства и в най-високия клас спортни устройства на Garmin – в ценовия клас над 1200 лева.

Функционалност и дизайн 

Мулти опциите във Forerunner 225 не свършват дотук, защото джаджата ще събира и записва информация, свързана с общата ви физическа дейност, включително и ще траква информация, докато спите.

За целта батерията е проектирана да издържа до 4 седмици без зареждане (ако не ползвате GPS) и 10 часа в режим на постоянно използване на GPS. Най-общо казано, ако планирате спортуване на любителско ниво, ще трябва да зареждате устройството веднъж седмично.

Ако случайно не сте запознати, Garmin са сред компаниите, които дефинират стандартите в тази област на световно ниво, което, преведено на прост език, означава, че ако бягането е вашето следващо хоби, тази джаджа ще изведе тренировката ви на световно ниво.

 

Дизайнът на "225" е изчистен и проектиран в стил унисекс, корпусът е кръгъл в традициите на предишни устройства от серията Forerunner. Каишката е едновременно лека и удобна, за да придържа устройството достатъчно надеждно към китката ви, без това да ви кара да се чувствате некомфортно. 

Корпусът е изглежда масивен, но слагайки го на ръката, ще установите, че "225" е удивително лека джаджа. Дисплеят е цветен, а резолюцията вече достига ниво, което прави контраста, респективно проследяването на информацията, незаменимо удоволствие.

От там насетне навигацията на това устройство е толкова интуитивна, колкото не бихте могли дори да си представите. Буквално с три клика на един и същ бутон вашият Forerunner 225 ще за превърне в безкомпромисен звяр и в режим на пълна готовност да засече всеки един момент на вашата кардио активност. 

Почти същото се отнася и за момента, в който трябва да запаметите (или трансферирате на телефона или компютъра си) активността – екипът, свършил работата в проектирането на дизайнa на така наречения юзър експириънс, е постигнал резултат на главозамайващо ниво.

Чрез останалите бутони за навигация ще може да скролвате, да задавате параметри и да цъкате функционалности, които може да се окаже, че за вас са толкова много, че няма да ви стигне цял месец, за да преминете през всички тях.

Анализ на данни 

Отделно може да синхронизирате данните и да ползвате пълната функционалност на платформата за анализ на данни Garmin Connect. Създавайки безплатен акаунт, там ще може да преглеждате директно от компютъра или от смартфона си надлежно записаните данни. Темпо, пулс, пулсови зони, каданс, средна широчина на крачката, изгорени калории, време, разстояние, денивелация, рекордни записи, карта, сплитове за обиколки и още дузина опции. 

Възможностите, които предлага Garmin Connect, са толкова много, че са достатъчни да прекарате с часове в анализи и да се удивлявате от това докъде е достигнало човечеството, произвеждайки подобен продукт. И да благодарите на Този горе, че имате възможност да го ползвате.

 

В заключение: ако разполагате с време и технически познания, направете си труда да сравните параметрите на Forerunner 225 с други продукти в този ценови клас. Така ще може да вземете по-мотивирано решение за покупка, в случай че имате някакви специфични нужди. 

Във всички останали случаи, закупувайки това устройство, може да разчитате, че в лицетo на Forerunner 225 се оборудвате с безкомпромисен звяр, който ще направи практикуването на любимия ви спорт едно преживяване от най-високо ниво.

Купи Forerunner 225 директно от Garmin със стандартна 5% отстъпка за онлайн поръчка и безплатна доставка за цялата странаТУК


Използвай специалния купон и ПРОМО КОД "AVTORA225" за 5% отстъпка

Сподели.