Финалистът от "Гласът на България" Игор Шабов (екс Сафо) предприе екстремна форма на протест

Pinterest LinkedIn +

Бившият фронтмен на столичната поп банда Сафо и финалист в първия сезон на "Гласът на България" Игор Шабов стана поредният участник в протестите срещу политическата система в България, който намери зрелищна форма на изява в името на каузата.

През нощта на 13-ти срещу 14-ти юли Шабов, който приключи участието си в "Гласът на България" като първи подгласник на спечелилата шоуто Стелияна Христова, се изкачи до върха на най-високия комин на ТЕЦ "Земляне" в столицата, настоявайки за оставката на правителството. Той декларира намерението си да остане там, докато искането му не бъде удовлетворено.

(Обновена в 19:00 ч.) В късния следобед на 14 юли обаче 35-годишният мъж се съгласи да бъде свален от 145-метровия комин от дошлите на мястото специализирани спасителни екипи.

Игор Шабов е роден на 16 септември 1977 г. във Волгоград, Русия. Освен с музика той се занимава и с фотография.

Преди да се присъедини към музикантите от Сафо, чийто основател е китаристът Мирослав Иванов, Шабов свири с групите 102 и Поли.

Негов ментор в "Гласът на България" бе легендарният български музикант и активен участник в демократичните митинги в началото на прехода Кирил Маричков, чиято песен "Аз съм просто човек" се превърна в един от химните и на настоящите протести.

Гледай видео с Игор Шабов>>

Сподели.