FIFA 2005 - саундтрак-мечта за геймъри и меломани

Pinterest LinkedIn +

Когато човек чуе "футбол" и "музика", на ум му идват не толкова приятни асоциации с родната действителност... Малко са песните, които с удоволствие могат да се слушат от гърлата на надъханите фенове (като изключим култовото "The only thing to fear is running out of beer").


Това, което ЕА са предложили като саундтрак към последната си игра от култовата поредица FIFA - 2005, би погалило ухото даже на най-капризния меломан. Освен че ще го погали, ще го издърпа нежно, а после може направо да му звънне един любовен шамар (не е никак неприятно, уверявам ви).

В допълнение към още по-съвършената графика и вече познатият геймплей, Electronic Arts продължават да удивляват с тяхната програма за усъвършенстване на in-game атмосферата на продуктите си. Програмата се нарича EA TRAX music initiative, започнала е през 2002 година и нейна идеална цел е да създава все по-новаторски музикални решения към продуктите си... Ефектът е просто разтърсващ.

За какво говоря? Трудно е да бъдем изненадани от качеството на саунда, още повече, че във саундрака към FIFA 2004 участваха невероятният Paul Van Dyk (Nothing but you), Radiohead, със смазващата "Myxomatosis" и още 36 изпълнители от всичките земни кълбета. Във FIFA 2005, ЕА отново вдигнаха летвата на саунда, прескочиха я и със широка усмивка отправиха подканващ жест към конкуренцията да ги последва... ако може.

И така, драги слушатели, на музикалния терен, този път в пълно бойно снаряжение, излизат 38 групи и изпълнители. В играта на ритми се включват безпорните титуляри от INXS, с "What you need". След тях топката поемат Faihless ("No roots"), германците от Oomph! овладяват и твърдо шутират "Augen Auf!" (ако мога да перефразирам Стоичков - "Айн, цвай, драй - жица!") и така, докато не започнете да правите мексиканска вълна пред монитора!

Няма майтап. Постигната е уникална палитра от песни във всевъзможни стилове, които не си пречат, а напротив - допълват се в грабваща вниманието комбинация. При цялата си мнителност, в трака не успях да чуя нищо, на което да се лепне срамното определение - комерсиално...

Транс, откровено твърди парчета, денс, лирични отклонения, че даже и една патриотична "Irish Blood, English Heart" в изпълнение на Morrissey (този иначе "толкова симпатичен младеж", избрал да се снима за обложката на албума в туид, стиснал автомат "Томпсън" в ръце).

Make me high, make me low, make me fast,
make me slow...Make me sad,
make me mad - make me fell allright... С такова чувство остава човек след като е чул всичко, което може да му предложи саундтрака на FIFA 2005. Пъстър без да е кичозен, обсебващ без да е натрапчив и което е най-важното отговарящ на всички емоции, които може да предизвика великата игра у вас.Пълният списък на парчетата е следният:


1 - Air: Surfing on a Rocket
2 - Brothers: Dieci Cento Mille
3 - Debi Nova: One Rhythm (Da Yard Riddim Mix)
4 - Emma Warren: She Wants You Back
5 - Faithless: No Roots
6 - Ferry Corsten: Rock Your Body, Rock
7 - Flogging Molly: To Youth (My Sweet Roisin Dubh)
8 - Franz Ferdinand: Tell Her Tonight
9 - Future Funk Squad: Sorcerary
10 - Gusanito: Vive La Vida
11 - Head Automatica: Brooklyn is Burning
12 - Inverga + Num Kebra: Eu Perdi Voce
13 - Ivete Sangalo: Sorte Grande
14 - INXS: What You Need (Coldcut Force Mix) 13 Edit
15 - Jose : A Necessidade
16 - Los Amigos Invisibles: Esto Es Lo Que Hay (Reggaeton Remix)
17 - Mala Rodriguez: Jugadoras, Jugadores
18 - Manana: Miss Evening
19 - Marcelo D2: Profissao MC
20 - Miss J: Follow Me
21 - Morrissey: Irish Blood, English Heart
22 - Nachlader: An die Wand
23 - New Order : Blue Monday - EA Sports Throwback Trax Powered By Rhino
24 - Clorofila of Nortec Collective: Almada
25 - Oomph!: Augen Auf!
26 Paul Oakenfold: EA SPORTS Football Theme
27 - Sandro Bit: Ciao Sono Io
28 - Sarah McLachlan: World on Fire/Junkie XL Remix
29 - Scissor Sisters: Take Your Mama
30 - Seeed: Release
31 - Sneak Attack Tigers: The End of All Good
32 - Sober: Cientos de Preguntas
33 - SouldOut: 1,000,000 Monsters Attack
34 - The Sounds: Seven Days a Week
35 - The Soundtrack of our Lives: Karmageddon
36 - The Streets: Fit But You Know It
37 - Wayne Marshall: Hot In The Club
38 - Zion y Lennox : Ahora


Материал: Георги Панайотов
Сподели.