Fallout: New Vegas - Old World Blues

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Ролева игра Година: 2011 Разработва: Obsidian Entertainment Издава: Bethesda Softworks Платформа: РС | PS3 | Xbox 360|

Имаше време, когато "още от същото" беше не просто утвърдена, а единствена формула, по която се правеха продълженията за успешни игри. Още някое и друго ниво, шепа нови предмети, постна, съшита с бели конци история и т.нар. "експанжън" е готов – за няколко долара повече, които да се "издоят" от феновете на оригинала.

Днес, разбира се, този подход все още се среща и доста продължения не само на игри, но и на филми, а дори и ТВ сериали се създават именно по него. С времето обаче изискванията на публиката нарастваха сериозно и масата играчи вече не приемат драговолно подобни евтини подигравки с интелекта им. Точно по тази причина на продълженията и разширенията им се наложи да еволюират, да потърсят нова, печеливша формула за съществуване и така се появи т.нар. downlodable content – екстра съдържание, което се сваля онлайн – понякога безплатно, друг път срещу малка сума пари.

Разбира се, в някой от случаите DLC добавките се оказваха също толкова блудкав и ненужен придатък към великолепните оригинали, както и част от експанжъните навремето. Но от време на време игралните студия раждат истински DLC шедьоври, които не просто са достойни за знаменитите имена на заглавията, които разширяват, а ги допълват и подобряват до степен в която финалният продукт да изглежда и да се цени повече от предшественика си.

В това поле на изява, Obsidian Entertainment безспорно са сред най-добрите, а разработеното от тях продължение на култовия Fallout 3 - New Vegas, обра овациите както на ветераните сред феновете, така и на по-новите й почитатели. Успехът казват, раждал успех и добрите отзиви за New Vegas бързо се материализираха в още две допълнителни, достъпни за сваляне разширения: Dead Money и Honest Hearts, които също бяха посрещнати повече от добре. Obsidian разчетоха това като: "Не спирайте! Искаме още!" и ето, преди броени дни зарадваха всички Fallout-ери с ново приключение в култовата вселена: Old World Blues.

В него Obsidian се заиграват с интересен въпрос: "Може ли да се оцелее без мозък, гръбнак и сърце"? При нормални обстоятелства, отговорът, разбира се е: "Твърдо не!", но в света на Fallout всичко това е напълно възможно. Точно в ролята на един такъв удивително оказал се успешен експеримент ще ви постави Old World Blues. Зад него стоят група учени с по-незавидна съдба и от тази на героя ви – сведени до група мозъци, плуващи във физиологичен разтвор и тела от механични части. Те ще поискат от вас да им помогнете в битката срещу демоничният доктор Мобиъс и неговата армия от роботизирани скорпиони.

Както виждате, сюжетът на Old World Blues е всичко друго, но не и клиширан и традиционен, а сред основните достойнства на това разширение без съмнение е изключително оригиналният и забавен диалог. Изпъстрен с оригинален и на места пиперлив, но много забавен хумор, той ще ви разсмее неведнъж докато се опитвате да наддумате плуващите в резервоарите си ваши работодатели.

Геймплейно разширението ще ви предложи ударна доза от добре познатите ви  Fallout 3 идеи и концепции с някой нови умения и опции, адекватни на новото ви амплоа на... герой с по-особени физически данни. Удивително свежо попълнение за вашата растяща Fallout колекция, при това с цена от само 10 долара (или 800 Microsoft points).


Сподели.