Еволюирали маймуни превземат Земята! Дебютен трейлър на Rise of the Planet of the Apes

Pinterest LinkedIn +

Джеймс Франко (James Franco), звездата от "Беднякът милионер" (Slumdog Millionaire) Фрида Пинто (Freida Pinto) и Анди Съркис (Andy Serkis), по-познат като Ам-Гъл от "Властелинът на пръстените" (Lord of the Rings), ще се борят с нашествието на маймуните в новия Sci-Fi адвенчър Rise of the Planet of the Apes. Макар заглавието да напомня за прочутата фентъзи поредица "Планетата на маймуните", всъщност то е по-скоро самостоятелен новаторски поглед върху сагата на режисьора Рупърт Уайът (Rupert Wyatt).

Това обаче съвсем не значи, че е по-малко амбициозно, дори напротив - продукцията ще е буквално революционна по отношение на използваните визуални технологии, като компанията WETA Digital  (същата, изградила спец ефектите в "Аватар") обещава героите във  филма да не са актьори с костюми, а истински маймуни, чийто образ е обработен.

Сюжетът ни пренася в Сан Франциско, където генни експерименти с животните водят до свръх развитието им и война за власт на земята срещу човешкия вид.  

Сценаристи на проекта са Рик Джафа и Аманда Силвър, които не крият, че са взаимствали идеи и от популярния роман на Пиер Бул от 1963 година - "Планетата на маймуните". Лентата идва на екран в началото на август 2011 година, дотогава ви предлагаме дебютния трейлър и кадри от филма. 


Сподели.