Еван Питърс от American Horror Story влиза в ролята на Quicksilver от комиксите на Marvel

Pinterest LinkedIn +

Американският актьор Еван Питърс (Evan Peters) ще изиграе свръхбързия мутант Quicksilver в предстоящия филм X-Men: Days of Future Past на Брайън Сингър (Bryan Singer).

Новината идва от самия режисьор на филма, който, както обикновено, я споделя в социалната мрежа Twitter - мястото станало, трибуна за всичко ново около продължението на X-Men: First Class (Х-Мен: Първа вълна).

И докато Питърс безспорно е страхотен избор за ролята, интересно е как ще се развие историята с героя, който според Джос Уидън (Joss Whedon) ще участва също така и в The Avengers 2 (Отмъстителите 2) на Marvel.

Quicksilver, чието истинско име е Пиетро Максимоф, е мутант, който има способността да се движи и мисли със свръхчовешка скорост.

Мястото му във вселената на Marvel е балансирано между X-Men и The Avengers, тъй като е син на Магнито и има сестра близначка на име Уанда Максимоф, по-известна като Scarlet Witch, с която са част от The Avengers в даден период и играят важна роля в сюжетните линии на много комиксови поредици.

Тепърва предстои да бъде обявено как Marvel и Fox ще се справят с проблема, тъй като първите нямат права върху X-Men и съответно не могат да използват информацията, че Quicksilver е син на Магнито. Fox от своя страна трябва да изключат връзката на Пиетро и Уанда от The Avengers.

X-Men: Days of Future Past се очаква на екран на 18 юли 2014 г., а The Avengers 2 е планиран за пролетта на 2015 г.

Сподели.