Еротика и стил! Звездите през погледа на Тони Дюран

Pinterest LinkedIn +

Еротика, красота, чувственост и тотална липса на предразсъдъци - едва ли можем да опишем по друг начин творчеството на Тони Дюран (Tony Duran). Калифорниецът вероятно не е особено популярно име сред масовата аудитория, но е факт, че е сред тези личности, благодарение на които всеки, застанал пред обектива на фотоапарата, грейва с ослепителен блясък.

Първата му муза е поп звездата Дженифър Лопес (Jennifer Lopez), която се доверява на безспорния му талант още в самото начало на кариерата му, за да може днес всяка една звезда, която идва за снимки във вилата му в Лос Анджелис, да се усмихне при вида на надписа The House that J.Lo Built.

Критикуван от мнозина в прекалено еротизиране на обектите си, Тони Дюран е категоричен: "Аз не влагам сексуален смисъл в снимките си, просто се опитвам да изкарам фантазиите на обекта си на бял свят, на повърхността. За това обаче, се иска пълно доверие, за да успея да опозная тялото на хората, които снимам и да го представя с истинската му красота".

Дженифър Лопес за Тони Дюран

Днес Дюран може да се похвали, че пред обектива му са заставали имена като Скарлет Йохансон (Scarlett Johansson), Холи Бери (Halle Berry), Памела Андерсън (Pamela Anderson), Синди Крауфорд (Cindy Crawford), Брук Шийлдс (Brooke Shields), Парис Хилтън (Paris Hilton), Том Круз (Tom Cruise) и много други, а в кариерата си има стотици корици за издания като GQ, Vanity Fair, Elle, Esquire.

От всяка негова снимка лъха искреност и естетика, а дори и в скандалната му серия The Porn Room, в която представя красотата на голото тяло в пълния му блясък, не може да бъде открита нотка на вулгарност или цинизъм. 

Тони Дюран, Tony Duran

"Няма значение дали обектът е модел, актьор или просто непознат от улицата. Хората просто се нуждаят някой да открие истинското им излъчване - това, което имат, но представят само пред най-близкото си обкръжение", признава калифорниецът, който никога не е учил фотография, но негови изложби могат да бъдат видяни в цял свят.

И ако не признавате предразсъдъци в името на едно по-добро изкуство, можете да се насладите на някои от най-гениалните celebrity кадри в кариерата му.

Сподели.