Емануела: "Попфолк не е равно на чалгата от миналото"

Pinterest LinkedIn +

В началото на 2009 г. попфолк певицата Емануела разкри новото си амплоа - актриса в сериала "Къде е батко?". По този начин, с помощта на Слави Трифонов изпълнителката се пренесе от фолк заведенията в телевизионните приемници на българите.

Avtora.com се срещна с Емануела, за да научи подробности за актуалните неща около певицата. 

Любомила Бучинска: Поздравления за новото амплоа! Как се чувстваш в образа на Бубето в "Къде е батко?"

Емануела: Благодаря! Много добре се чувствам, страшно ми е забавно. Дори мисля, че в нея има нещо от Емануела. Тя е леко наивна и вярва, че животът е прекрасен. Бубето се самоиронизира на моменти, както правя и аз в действителния живот. Смятам, че съм родена да бъда пред камера, без значение дали става въпрос за клипове, филми и др., просто се чувствам в свои води.


.: Лесно ли се сработихте с останалите актьори? Мислиш ли да продължиш с актьорските занимания?

Емануела: С целия екип се разбирахме чудесно и ми доставяше голямо удоволствие да работя с тях. Атмосферата беше много спокойна и професионална. Естествено, бих участвала и в друг сериал или филм. Между другото, вече имам няколко предложения, но този път бих изиграла някоя сериозна роля.


.: Когато получи ролята на Бубето, някои те заподозряха в интимни отношения със Слави Трифонов...

Емануела: Това са абсолютни глупости, измислени от пресата. Отношенията ни са само и единствено професионални. Не сме имали и нямаме никакви интимни отношения. Просто той е преценил, че имам необходимите качества да участвам в "Къде е батко?", пък и в крайна сметка доказах, че така.


.: А имаш ли връзка с Ники Михайлов?

Емануела: Имам друг приятел. С Ники Михайлов нямам нищо общо и не съм имала никога. Според мен, той дори не е толкова хубав мъж. Да, футболист е, готин е, всички са луди по него, но по никакъв начин не може да ми бъде гадже. Не е мой тип мъж, малък е.


.: А защо се насочи към попфолк музиката?

Емануела: Аз съм българка, живея на Балканите и смятам, че тази музика е заложена вътре в мен и дори да се опитвам, няма как да я изкореня. Пея от малка и винаги съм знаела, че ще се занимавам точно с това. Всичко, което се случва пред камерите, ми е любимо. Мисля, че попфолкът е хубава музика и дори трябва да се наложи на световната сцена. Има много красиви елементи в него - гласовете ни, музикалните инструменти, начина, по който представяме
музиката.


.: Тогава защо хората са предубедени към попфолка?

Емануела: Може би заради чалгата от миналото, която беше порнографска и долнопробна. В момента нещата стоят по друг начин - има много смислени текстове, правят се добри продукти като клипове, песни, компилации и те нямат нищо общо с онази простотия, която се бълваше някога.
.: Не мислиш ли, че има пренасищане на попфолк певици?

Емануела:
Мисля, че има таланти, които са недооценени и не им се дава възможност да се докажат, без значение за кой стил става въпрос. Много хора, които не могат да хванат един тон, стават популярни, а заемат времето на други, които имат наистина качества. За пренасищане - не знам, винаги има нужда от нови лица.


.: Има ли "война" между "Пайнер" и другите компании в този бранш?

Емануела: Няма никакво напрежение между отделните компании, всички се разбираме много добре. Няма значение към коя продуцентска къща принадлежим, ние сме изпълнители, от една гилдия сме и разбира се, контактуваме помежду си. Аз самата имам приятелки от редиците на "Пайнер".


.: Обичаш ли показността? Каква е връзката, според теб, между силикона и максимата, че сексът продава?

Емануела: Не мога да кажа, че обичам показността. По-скоро обичам да правя това, което искам.

Не се чувствам звезда, защото звездите са само горе на небето. Това, че правя музика, която въздейства на хората, не означава, че съм звезда. Според мен, музиката е за забавление, а не за да звездееш чрез нея. Това със звездите са някакви пълни глупости.

А относно силикона - направих го заради себе си, за да се чувствам добре. Поначало мисля, че пластичните корекции са супер, защото човек може да усъвършенства недостатъците си.

Не смятам, че сексът задължително продава. По-скоро човек трябва да бъде себе си. Това е формулата за успеха, според мен.
.: Използваш ли охрана, след като вече си популярно лице?

Емануела: Това са глупости, защо ми е охрана. Никой няма да ми направи нищо. Не се притеснявам от нищо, за да си взимам охранители.

Хората по улиците ме спират, искат ми автографи, говорят си с мен. Аз обръщам внимание на всеки един, никога не отказвам. Ако някой път нямам настроение, предпочитам да си стоя вкъщи, отколкото да изляза и да пренебрегна или обидя някого. Защото в крайна сметка моята музика, моите песни са за хората и аз искам те да ме обичат.


.: Никога не отказваш?!


Емануела: Където и да отида, обръщам внимание на абсолютно всички, дори и на чистачката в тоалетната. Защото любовта на всеки един човек е много важна за мен. Освен това, когато комуникирам с хората, аз разбирам какво ги вълнува и в следващата си песен влагам тази тематика. Ако спра да говоря с хората, това означава да спра да правя музика. Трябва да знам какво искат те, за да мога да им го дам.


.: Социално ангажирана ли си? Би ли се включила в някаква инициатива?

Емануела: Бих застанала зад някаква инициатива, насочена срещу наркотиците, защото съм твърдо против тях. Това е болестта на 21 век и убива страшно много хора. Имам чувството, че 90% от населението е пристрастено към дрогата и след 20-30 години ние няма да съществуваме като народ.


.: А би ли участвала в благотворителния VIP Brother, например?

Емануела: По принцип не бил участвала във VIP Brother, но ако става въпрос за благотворителност - да. Като цяло, аз не мога за един или два месеца да стоя на едно място и нищо да не правя. А и цяла България да ме гледа как се събуждам сутрин, как си мия лицето...това, според мен, е абсолютна глупост. Защото имаш един имидж пред обществото и трябва да го поддържаш.

Човек се отпуска и в един момент може да каже нещо, което не би се изтълкувало правилно от останалите. Може да дадеш лош пример на малките деца и на по-младите.


.: Какъв пример искаш да дадеш на младите?

Емануела: Да бъдат по-добри, да гледат по-реално на нещата и винаги да отстояват мнението си. Да държат на себе си, но да не бъдат егоисти.

Интервю: Любомила Бучинска

Сподели.