Елън Дедженерис е тазгодишната носителка на Mark Twain Prize

Pinterest LinkedIn +

Отличената с Emmy телевизионна водеща, stand-up комедиант, автор на няколко бестселъра и номинирана за три награди "Златен глобус" актриса – Елън Дедженерис, ще бъде удостоена с наградата на името на Марк Твен, присъждана ежегодно от 1998 г. насам.

54-годишната звезда от ситкома Ellen, водеща на хитовото шоу The Ellen DeGeneres Show и една от най-преуспелите жени, заявили публично своята хомосексуалност, ще получи отличието, присъждано на актьори, комедианти и писатели, станали така разпознаваеми в американското общество, колкото е бил самият Марк Твен по своето време, на 22 октомври на официална церемония, която ще се проведе в Kennedy Center Concert Hall във Вашингтон.

Преди старта на The Ellen DeGeneres Show през 2003 г., Дедженерис изпълнява главната роля в последния си ситком – The Ellen Show, след което осъществява и последната си кинороля до ден-днешен, озвучавайки репликите на страдащата от амнезия рибка – Дори, в касовата анимация Finding Nemo на Pixar.

"Това, че ще получа награда, която е била присъдена на хора като Бил Козби, Тина Фей и Уил Феръл (последният носител на Mark Twain Prize, бел. а.), ме кара да се чудя... защо не съм я получила досега?", шегува се Дедженерис в своето изявление по този повод.

От 2008 г. тя споделя живота си с друга известна актриса – Порша Дероси, позната на българските зрители най-вече с ролите си в сериалите "Али Макбийл" и "Развитие в застой".

Сподели.