Ексклузивно: на сним. площадка на "Островът" с Летисия Каста и Туре Линдхарт

Pinterest LinkedIn +

Броени дни след старта на снимките на новия проект на Камен Калев - "Островът", ви предоставяме ексклузивни кадри и информация от снимачната площадка.

За разлика от предишния филм на режисьора - "Източни пиеси", този път и двете главни роли са поверени на чужденци и то доста добре познати в световния шоубизнес - френският топмодел и актриса Летисия Каста и датският актьор Туре Линдхарт, известен от заглавия като "Ангели и демони" и "Сред дивата природа" на Шон Пен. 
 

Летисия и Камен Калев, който не се разделя и за секунда с късметлийския си каскет...
 
"Летисия не е минавала кастинг, просто я харесвам като излъчване и творчески потенциал. Колкото до хонорарът й, той не е по-висок от на всички останали актьори", поясни Калев. Той добави, че двамата са се запознали в Париж,  но по-късно са се срещнали по време на последното издание на фестивала в Кан, където тя е останала очарована от сценария и сама е изявила желание да участва в проекта.
 
Съвсем друга е ситуацията с Линдхарт, който е избран чрез кастинг-режисьор от САЩ (работил и за последните три филма на Куентин Тарантино). Поне за момента, датчанинът (по сюжет ще играе интимния партньор на Каста) изпитва доста сериозно затруднение с българския език.
 
Въпреки това, упорито заляга над уроците, за да се справи с най-сериозния си проблем - произношението на "ч", "ц", "ш" и "щ". За сметка на това обаче, наваксва бързо с броя научени думи, като любимият му израз е "Как си" и на колегите от екипа им се налага по няколко пъти на ден да му обясняват как се чувстват. 


Благодаря, Туре, добре сме...
 
Първият снимачен ден на Туре бе пред столичния стадион "Васил Левски", който би следвало да представя... типична парижка атмосфера. Героят му е израснал в дом за сираци в България, но живее във френската столица. Един ден се завръща за екскурзия по Черноморието, където среща любовта и под нейна давност претърпява цялостна личностна трансформация. 
 
Във филма ще участват и няколко добре познати имена от родното кино - Бойка Велкова, Руси Чанев и дори Любен Дилов - син, както и банкер от Цюрих.

"Да, и за Дилов има малка роля, но за него май ще се наложи да слагаме специални субтитри", не пропусна да се пошегува Калев.
 
У нас снимките ще продължат два месеца като след София, екипът се мести на остров "Света Анастасия" в бургаския залив, а след това ще работи и една седмица в Париж, където всъщност и започва любовната история.


Летисия чака дете от българин?! Поне според теста за бременност, който си купи от тази аптека... но само на кино...

Очаква се филмът да е готов през май 2011 година, а Калев за пореден път доказва, че не е нужно да разполагаш с мултимилионен бюджет, за да създадеш творба с висок потенциал. Средствата, които ще отидат за реализацията на филма, са малко над един милион евро ( сума, твърде нищожна на фона на 90-те за "Конан Варварина", например), а режисьорът не крие и желанието си "Островът" да влезе в конкурсната програма на следващото издание на фестивала в Кан.
Сподели.