Единствено българска музика в „Като две капки вода“, поредна победа за Влади Зомбори и впечатляващо представяне на Иво Аръков

Pinterest LinkedIn +

Владимир Зомбори завоюва втора победа с образа на Васил Найденов

Изцяло българска музика от любими изпълнители подари на зрителите третият лайв на „Като две капки вода“. По случай националния празник на България осемте звезди се потопиха в емблематични образи, които трогнаха публиката. С победата за втори път си тръгна Владимир Зомбори. Актьорът блесна като една от най-ярките звезди на българската естрада – Васил Найденов. Зомбори покори зрителите с баладата „Почти забравена любов“ и за пореден път обра овациите. „Адмирации за образа, пеенето и поведението“, впечатлен бе Любо Киров.

Първа на сцената излезе риалити звездата Джулиана Гани, която се превърна в харизматичната Тони Димитрова и изпълни нейния хит „За тебе хората говорят“ от първия ѝ самостоятелен албум „Ах, морето“ от 1997 г.. Първоначално песента ми се струваше много лесна, но това е само на пръв поглед. Има много специфики и различни звуци. Тя няма определени танци, но всичко и идва отвътре. Всенародна любимка е и контактува много с публиката. Песента ѝ идва от душата“, коментира Джулиана Гани. За мен ти си откритието в този формат. Приятна изненада сте за мен. Можете да пеете и много сте работили. Много съм впечатлен от качествата ви и ми хареса как успявате да имитирате Тони Димитрова“, каза Веселин Маринов. „Не вярвах, че ще изкара органично този характерен хрип на оригиналната певица“, допълни Любо Киров.

Следващата имитация беше представена от актрисата от „Сатиричния театър“ Елена Атанасова, която има опит от превъплъщение в двоен образ. След като предния път влезе в обувките на рапъра 100 Кила, вчера ѝ се наложи да се превърне в още един рок бунтар. Елена предизвика истински фурор на сцената с песента „Let me da te love u” на "Светльо & The Legends". Групата се сформира през 2007 г. след разпадането на Хиподил и популярната песен е записана и аранжирана в студиото на Васил Гюров по музика и текст на Светльо Витков. За да я подкрепят, на сцената излязоха колегите ѝ от сериала "All Inclusive". Отново съм в мъжки образ и на сцената трябва да покажа един див пънкар. Светльо Витков е много сериозен и не се смее много, а аз обичам да се забавлявам. Трябва да съм пънкар на сцената“, споделя актрисата. Браво. От теб излиза толкова много старание. Ти успя да предадеш енергията от клипа, която там е създадена с много монтаж“, е мнението на Хилда Казасян. „Винаги се усеща когато актьор влезе в образ, а ти го направи изключително добре“, допълни Любо Киров. Превъплъщението на актрисата беше високо оценено и от нейните колеги в края на шоуто.

След нея неузнаваем на сцената излезе победителят от втори лайв Наско от Б.Т.Р., на когото Бутонът на късмета отреди сериозното предизвикателство да влезе в обувките на Веселин Маринов, изпълнявайки любовната балада „Да се събудиш до мен” от албума „Осъден на щастие“. Задачата му да влезе в образа на популярния изпълнител и част от журито на „Като две капки вода“ Маринов, който повече от 4 десетилетия забавлява и вдига публиката на крака, беше истинско предизвикателства. Трябва да се преборя с началото на песента. Веско има подход към всяка фраза и трябва да предам чувството и вътрешната енергия, която притежава. Той е не по-малко подготвен от Лучано Павароти“, призна Наско. Не смеех да погледна Веселин Маринов, докато пея, за да не видя укор в очите му“, сподели още той. Изпълнението му обаче изправи на крака публиката в залата и получи висока оценка от самия оригинал. Вълнувах се и изпя толкова хубаво песента. Изпотих се целият. Знам колко е трудна песента, но ти я изпя феноменално. Благодаря ти“ - не скри възторга си Веселин Маринов след изпълнението, което го просълзи. „Толкова феноменален певец си, но в куплетите гласът беше твой, а не на Веселин Маринов. Прилика имаше в припева“, се включва Хилда Казасян.

Поп фолк звездата Мария, която в предишното шоу удиви всички с изпълнението си на песен на легендата на българската естрадна музика Лили Иванова, бе напълно неузнаваема като вокалиста на група "Ахат" – Звезди Керемидчиев. Тя изпълни големия хит на групата „Черната овца“ от 1989 г., изградена по класическата структура на хардрока и хевиметъла и според класация на БГ радио - поставена от слушателите на първо място като най-добра българска рок песен. „Смятам, че тази песен е като химн на рок музиката. Най-трудното ще ми е въздуха, тъй като Звезди пее с атака. Няма да е сложна задача, а уникално удоволствие да вляза в образа на Звезди от „Ахат“. Всеки втори човек познава и обича тази песен. Харесва ми да съм „черната овца“ - разкрива певицата преди изпълнението си. „Мария се е постарала много и благодаря за това“, каза Звезди от Ахат, който наблюдаваше изпълнението ѝ от първия ред, но и не пропусна да цитира Фънки, според когото не може да изпее тази песен по-добре от самия Звезди. „В това предаване парчето се е пяло три пъти - от един мъж и от две дами. Мъжът се справи по-добре. Един човек бе казал, че тази песен може да се изпее само от един човек, но се радвам, че се стараят“, сподели рокаджията. Още се наслаждавам на образа и енергията ти беше на 100%“, категоричен бе Любо Киров. Неочаквано добра оценка даде и Фънки: Много приятно съм изненадан. Приготвил се бях за трагедия, защото познавам силата на този човек. Но ти се справи изключително добре. Предаде височините и рок енергията му“.

Иво Аръков завладя сцената с образа на друг от участниците в шоуто – Наско от Б.Т.Р. Първата ми реакция, когато разбрах, че ще пея песен на Наско, беше тотален ужас. Много е трудно, защото трябва да се справя. Едно от нещата, които ми харесват, е, че не се движа много по сцената, което ме улеснява. Звучи като да е лесно, но всъщност не е така. Надявам се да не покажа как Иво пее Наско, а самия Наско на сцената“, сподели актьорът, преди да излезе на сцената. До него застанаха и музикантите от групата, с които Иво изпълни песента „Моята сила“. Беше в клипа изцяло, справи се много добре. Когато пея на сцена, повече се усмихвам“, коментира самият вокал на Б.Т.Р. Б.Т.Р. е емблема и каквото да чуеш от тях, е хубаво", каза Веселин Маринов. „Когато ви видях на сцената, ви харесах повече от Наско. Хванахте настроението на парчето и се справихте много добре“, коментира Фънки. „Това е най-добрата имитация до този момент за вечерта“, категорична беше Хилда. „Направи всичко от видеото, и то много добре“ - коментира Любо Киров. Според много от зрителите именно Аръков трябваше да спечели тази вечер заради великолепното си превъплъщение  според коментарите в социалните мрежи той се справи отлично както с пеенето, така и с имитацията.

Иво Аръков като Наско от Б.Т.Р.
Християна Лоизу излезе от асансьора като обичаната Маргарита Хранова и изпълни емблематичната и обичана песен „Устрем“. В интервю Хранова разказва, че песента е създадена през 1976 година след среща между поетесата Петя Иванова и композитора Найден Андреев и според нея това е песента, която ѝ е донесла най-много признание и е белязала целия ѝ живот. Въпреки, че не успява да спечели "Златния Орфей" със своя хит, певицата печели сърцата на публиката и тя не спира да изпълнява емблематичната песен. „Маргарита пее с лекота и нежност. Тя предава чрез гласа си всичко, което има в текста. Не държа да спечеля, а по скоро да пресъздам емоцията“, каза Християна, преди да излезе на сцената. Тя получи бурни аплодисменти от цялата зала за своето невероятно изпълнение, а Хилда Казасян каза: „Когато запя, двамата с Любо се погледнахме и не повярвахме какво чуваме. Успя да ни въздействаш по начина, по който тя го прави. Беше феноменална“. Дано ти са падат песни с пеене, защото ще ти се радваме и твоята сила е в пеенето“, добави Любо Киров.

Най-възрастният участник, естрадната легенда Панайот Панайотов, изпълни една от най-известните и популярни песни на „Щурците“ – „Клетва“ пред погледа на Кирил Маричков, който беше в залата. Песента е част от филма „Вчера“ от 1988 година и към днешна дата се е превърнала в песен за приятелството и за онази магия, която свързва хората, и след успеха на филма тя става любима на абитуриентите. Много ми харесва Кирил Маричков и съм сигурен, че това ще ми помогне в имитацията. Маричков се държи достойно и спокойно на сцената. Ще се постарая 99% да го направя като Маричков“, каза Панайотов. “Искам номера ти, за да дойдеш на някое участие заедно с нас”, отправи покана самият Кирил Маричков след представянето на Панайотов. Не знам дали има по-голям комплимент от това, да те хареса самият Кирил Маричков. Поздравления за гримьорите, а образът ти бе по-близък до натюрела“, каза Любо Киров. Тази песен повлия силно на моето съзнание тази вечер, тъй като е една от вечните песни“, допълни Веселин Маринов.

Владо Зомбори се впусна смело в огромното предизвикателство да влезе в кецовете на един от най-любимите гласове в българската естрада - Васил Найденов. Бутонът на късмета отреди на победителя от първи лайв да се изпълни баладата „Почти забравена любов”. Текстът е написан от големият български текстописец Петър Москов, а музиката е на самия Васил Найденов. За моя радост ми се падна Васил Найденов, но при него има специфично изпяване на фразите. Характерен е на сцената, със стил и класа, но това е добре, защото има какво да се имитира. Иска ми се да развълнувам хората. Да потънат в парчето и да забравят за имитацията. Надявам се да направя хомогенен и плътен образ“, каза Зомбори преди изпълнението си. Суперлативите не закъсняха: Абсолютен фаворит си в този сезон. Адмирации за образа, пеенето, поведението. Нито за секунда не изпусна образа. Перфектен образ направи отново“, каза Любо Киров.

Абсолютен хамелеон. Всички неща, които Любо каза, ги направи органично и с лекота. Но също така е спазена и мярката“, допълни Хилда Казасян. Вечно недоволният Фънки и вчера не беше в настроение: „Много насечени движения. Импровизацията не се получи много добре. Ти правиш образа, но е много трудно да имитираш Васил Найденов“ - заяви той.

Следващия понеделник (11 март) в 20:00 ч. по "Нова телевизия" зрителите ще видят новите образи, в които осемте звездни участници ще влязат. Бутонът на късмета отреди Панайот Панайотов да бъде Ерик Клептън, Джулиана Гани да изпълни Мерлин Менсън, Мария да имитира Doja Cat, Иво Аръков да пее като Джордж Майкъл, Християна да се превъплъти в Usher, Наско да се превърне в Николина Чакърдъкова, Елена да танцува и пее като Гери Халиуел, а Владимир Зомбори да излезе като Мария.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.