East 17 се завръщат с нов албум, вдъхновен от Kings Of Leon и U2 (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Британската поп сензация от 90-те години на миналия век - East 17, чийто най-голям хит Stay Another Day излезе през 1994 г. и покори редица европейски класации, включително британския Top 40, се завръща с нов албум повече от 13 години след появата на последния си запис - Resurrection.

Проектът е озаглавен Dark Light и включва 13 парчета, написани и продуцирани от Тони Мортимър, като ще се появи на музикалния пазар в началото на април.  

"Dark Light представя новото трансатлантическо рок звучене на East 17, което напомня на музиката на групи като Kings Of Leon и U2, както и дори на артисти като Браян Адамс и Били Джоуел. Това е смела промяна в посоката на групата, за която те са възнаградени със запис толкова приятен за слушане, колкото е Summer Of '69", казва се в прессъобщението на FOD Records – лейбълът, който ще издаде албума.

Самите музиканти, в чиито редици вече не фигурира ексцентричният Браян Харви (лийд вокалист в групата от самото й създаване през 1991 г., който шест години по-късно разбуни духовете, прокламирайки употребата на наркотици, в частност на Екстази), твърдят, че Dark Light е вдъхновен от американската рокендрол музика и звучи много по-неподправено.

Сред имената на парчетата, включени в записа, са I Can't Get You Off My Mind (Crazy), Counting Clouds, Break Ur Hear, Broken Valentine и You Must Be An Angel. Dark Light е пети студиен албум в дискографията на East 17 и е първият, записан без Браян Харви.


Сподели.