Earth, Wind & Fire Experience Feat. The Al McKay Allstars свириха в НДК

Pinterest LinkedIn +

Вчера на сцената на Зала 1 на НДК музикантите от джаз-фънк формацията Earth, Wind & Fire Experience Feat. The Al McKay Allstars, изнесоха близо двучасов концерт пред българска публика. Шоуто откри есенното издание на фестивала София Джаз Пийк.

Началото на концерта на 12-те изпълнители от "Earth, Wind & Fire Experience" беше обявено за 19:30 ч., но концертът започна с 20-минутно закъснение. Точно в 19:50 ч. от напълно тъмната сцена в притихналата зала се разнесе мощен кадифен глас: "Ladies and gentlemen, are you ready for an experience? The Earth, Wind and Fire Experience?", който подлуди публиката.


Earth, Wind & Fire Experience Feat. The Al McKay Allstars
Снимка: Avtora.com

Шоуто продължи в същия дух - тримата вокалисти Девере Дюкей, Тим Оуенс и Клод Уудс не спряха да флиртуват със зрителите, които още след второто парче вече бяха достатъчно загрели, за да припяват и да се поклащат в ритъма на фънка. Пространствата между редовете в Зала 1 на НДК се изпълниха с танцуващи фенове, между които имаше и доста невръстни почитатели на фънкарите.


Earth, Wind & Fire Experience Feat. The Al McKay Allstars
Снимка: Avtora.com

Бандата изпълни класически стари парчета на "Earth, Wind & Fire", сред които "I Got to Get You Into My Life", "Boogie Wonderland", "Saturday Nite", "Shining Star". След ритмичното начало на концерта дойде време за лирическата част - Тим Оуенс демонстрира гласовите си способности с баладата "It`s All About Love".


Earth, Wind & Fire Experience Feat. The Al McKay Allstars
Снимка: Avtora.com

Една от кулминациите на шоуто беше ефектното соло на саксофониста Ед Уейн, посрещнато от публиката с въодушевление. То беше последвано от изненадващото качване на момиче от публиката на сцената. Поканена от Тим Оуенс, девойката седна между него и саксофониста на ръба на сцената и получи неочакван подарък - специално вокално изпълнение на ухо в акомпанимент на саксофон.

Концертът привидно завърши с изпълнението на хита "Do You Remember", след който музикантите си тръгнаха. Публиката обаче настояваше за бис и сцената отново се изпълни, като този път в центъра застана Ал Маккей (Al McKay).

Легендарният китарист, който всъщност  беше единственият музикант от оригиналния състав на  "Earth, Wind & Fire", поздрави публиката и обяви, че всички на сцената са убедени природозащитници и подкрепят инициативите на Green peace.

След това Маккей представи поотделно членовете на групата и всички заедно изпълниха кратък сет, който беше и истинският финал на концерта.

Сподели.