E-Type: Много съм щастлив от възможността да посетя България

Pinterest LinkedIn +

Шведският изпълнител E-Тype, който ще пристигне у нас за концерта "Обичам 90-те" на 7 юни 2014 г. в столичната зала "Универсиада", пред Avtora.com.

.: Знаем, че си на турне - как върви то до момента? Къде се получи най-запомнящото се парти?

E-Type: Infinity Tour преминава изключително добре. Тръпката от непосредствения контакт с публиката е незаменима. Целият екип се забавлява много и мога само да бъда благодарен, че съм дарен с възможността да предприемам начинания като това и да пея пред страхотната публика, каквито са феновете на E-Type.

Последното шоу беше на Фарьорските острови, които посещавам за първи път. Останах зашеметен от магията на това място. Емоцията, която човек изпитва при възможността да пее пред изцяло нова публика, е неописуема. 

.: Спомняш ли си първия концерт, който изнесе през живота си? Какво бе усещането след края му?

E-Type: Малко след като издадох Set the World on Fire, бях поканен да бъда водещ на галавечер в Стокхолм. Споделих пред екипа, подготвящ събитието, че вече съм издал първия си солов сингъл. Те бяха много изненадани и решиха, че мога да го изпълня.

Бях на седмото небе от щастие. Събрах всички мои приятели музиканти, които могат да свирят. Съвместната ни сценична изява ни накара да се почувстваме като крале. Още пазя емоцията от тази луда нощ и никога няма да я забравя.

.: Имаш ли някакви специални ритуали, на които държиш и правиш, преди да излезеш на сцената?

E-Type: Дa, имам. Винаги събирам целия екип два часа преди да излезем на сцената, за да обсъдим това, което предстои, да се почерпим и да потанцуваме. На тези събирания държа да съм DJ и да пускам музиката. Почитател съм на стари танцувални фънк парчета. Задължително слушаме песни на Doug Johns, Brian Bromberg и Level 42.

Другото, което никога не пропускам преди концерт, са упражненията за разтягане, за да загрея ставите, мускулите и да бъда в топ форма на сцената. Гласът също има нужда от подготовка, особено ако е минало много време от последното изпълнение на живо.

Моментът преди да изляза на сцената ми носи едно от най-любимите усещания. Очакването, тръпката, мисълта за сцената събуждат сетивата ми и ми доставят толкова силна емоция, която нищо друго не може да ми предостави.

.: Как се роди прякорът E-Type?

E-Type: На път към офиса, в който щях да подписвам договор със звукозаписната компания, която щеше да издаде първия ми сингъл, бях спрян от полицията. Оказа се, че имам неплатени такси и трябва да заплатя глоба.

Докато течеше разговорът между мен и полицаите, покрай нас мина искрящ яркочервен Jaguar E-Type. Невъобразимо красив автомобил. Въпреки перипетиите малко по-късно стигнах до офиса за подписването на договора.

Логично беше преди да подпиша, да се спрем на артистичен псевдоним, с който ще се представям. Тогава споменът за ярко червения Jaguar E-Type изникна в съзнанието ми и аз категорично заявих: "E-Type"!

.: На 7 юни 2014 г. ще гостуваш за първи път в България за концерта "Обичам 90-те". Знаеш ли нещо за нашата страна?

E-Type: Много съм щастлив от възможността да посетя България. Както споделих по-рано, усещането, което изпитваш, когато стъпваш на някое място за първи път, е неописуемо.

Не знам много за страната ви. Знам само, че столицата е София, че България е в НАТО и че имате много древни традиции и култура, което предизвиква най-силен интерес у мен и бих искал да науча повече.

Сподели.