Две български телевизии намериха пътя до зрителя със сериала "Изгубени"

Pinterest LinkedIn +

Вчера (12 декември) НТВ излъчи пилотната серия на американския хитов сериал "Изгубени" ("Lost"). В продължение на 25 делнични вечери зрителите на националната медия ще имат възможността да видят първия сезон от него.

Целият ще се завърти в два поредни дни в навечерието на 31 декември и на 1 януари 2006 г. и по AXN.

Първият сезон на "Изгубени" проследява първите 40 дни на 48-те оцелели след самолетна катастрофа пасажери, озовали се на мистериозен тропически остров; неведнъж адаптираният за киното и телевизията сюжет се свързва с романа "Повелителят на мухите" на Уилям Голдинг.

Освен по Нова Телевизия в момента той се излъчва в темпо серия-на-ден и по АXN - кабелният и сателитен канал на Sony Pictures Television International, който се разпространява в още 5 страни от Централна Европа – Полша, Унгария, Чехия, Словакия и Румъния.

АXN ще е първата телевизия, приемана от абонатите на български кабелни мрежи, която ще излъчи втория сезон от сериала, научи Avtora.com.

Първият епизод от него ще се завърти на 22 януари 2006 г. На същата дата т.г. AXN започна излъчването на първия сезон на "Изгубени".

Зад високобюджетното заглавие стои медийният гигант ABC, който притежава правата върху излъчването на суперпродукции като американската версия на шоуто "Стани богат" и сериала "Отчаяни съпруги".

Сподели.