Duran Duran, Sonic Youth и Garbage заобикалят България

Pinterest LinkedIn +

Duran Duran, Sonic Youth, Garbage (на снимката), Marilyn Manson, Vaya Con Dios, Moby, Slipknot, Morbid Angel, Iron Maiden, Franz Ferdinand, Slayer, In Flames, Sick of It All и To/Die/For са сред имената, които и тази година заобикалят България в маршрута на турнетата си.

Групите имат концерти и фестивални участия на Балканите, но може би нито една от тях няма да видим тук.

Morbid Angel ще свирят в Солун на 23 април и в Атина на 24 април. Slipknot са в Атина на 30 май, където пък на 3 юни ще свирят белгийците Vaya Con Dios.

Iron Maiden ще свирят в Малакаса на 21 юни, три дни преди официалното откриване на Rockwave-фестивала в този гръцки град. В него ще участват Marilyn Manson и Garbage (на 24 юни), Black Sabbath, Black Label Society и Velvet Revolver (на 25 юни),
Moby и Sonic Youth (на 26 юни). Rock Wave се очертава като един от най-големите музикални фестивали в тази част на Европа и освен юнските дати, в програмата му са обявени още две дати през юли, за които потвърдените участници са Slayer и Twisted Sister. Още имена ще бъдат обявени допълнително.

Slayer заедно с Overkill, In Flames, To/Die/For, Doro, Sick of It All и други са сред участниците на големия турски оупън еър фестивал Rockrepublic в Истанбул, който е ориентиран към тежката музикална сцена. Вижте пълната програма за трите дни на фестивала (1-3 юли).

Освен на Rock Wave, Sonic Youth ще направят концерт и в Истанбул, на 30 май.

Duran Duran, Kansas и Franz Ferdinand, пък, са сред другите имена с концерти в гръцката столица. Duran Duran ще бъдат там на 23 юни, а Kansas и Franz Ferdinand съответно на 7 и 26 юли. И трите концерта са в атинския Lycabettus Theatre.

Авангардният британски мултиинструменталист и композитор Fred Frith ще е сред участниците в тазгодишното издание на джаз-фестивала Ring Ring от 5 до 22 май в Белград.
Сподели.