Double Fine Adventure генерира $3.3 млн. чрез Kickstarter

Pinterest LinkedIn +

Кампанията по набирането на средства за осъществяването на следващата игра на Double Fine, носеща работното заглавие Double Fine Adventure, приключи на 13 март – малко повече от месец след старта й в най-голямата дигитална платформа за подобни инициативи – Kickstarter, като вместо първоначално обявената сума от $400 000, студиото на Тим Шафър усвои седемцифрена такава.

Дарените от 87 140 души $3 335 355 млн. не само надминават осемкратно базисният бюджет за създаването на Double Fine Adventure – тази сума прави тази най-успешната кампания в историята на Kickstarter, чийто краен резултат би трябвало да бъде видян през пролетта на 2013 г.

Според Шафър на екипа му ще са достатъчни 12 месеца за завършването на проекта, за който към момента не се знае почти нищо, освен че ще е класически 2D Point-and-Click графичен адвенчър и ще има следните версии: PC, Mac, Linux, Android и iOS.

"Double Fine Adventure няма да е адвенчър игра, която се извинява, че е адвенчър игра. Няма да се опитва да бъде нещо друго и да е наблъскана с екшън елементи или нещо от сорта. Но няма да е и музеен експонат или друг тип въплъщение на носталгия по нещо отминало. Ще има свежо и модерно излъчване в духа на играта, която щях да съм направил непосредствено сред Grim Fandango", сподели Тим Шафър в скорошно интервю.

Сред игрите, произведени от студиото, което той основа през 2000 г. след края на кариерата си в LucasArts, са Pyschonauts, Brutal Legend, Costume Quest, Stacking, Iron Brigade и Once Upon a Monster.

Наскоро създателят на Minecraft, Маркус Першон, намекна, че би финансирал разработката на Psychonauts 2, на което Шафър отвърна: "Тези неща изискват време, така че не очаквайте анонс на Psychonauts 2 днес или утре".


Сподели.