Dolores O'Riordan (The Cranberries) издава солов албум, записва саундтрак с Badalamenti

Pinterest LinkedIn +

Долорес О'Риордан, бившата вокалистка на ирландската алтърнатив група Cranberries, е записала и до края на пролетта най-вероятно ще издаде първия си солов албум, с идеята за който напусна Cranberries през 2003 г.

В интервю за ирландското списание "Hot Press" от края на 2005 г. О'Риордан разкри първите по-конкретни подробности за все още неозаглавения си проект, чиито основи са поставени още през 2002 година. Подчертавайки колко по-комфортно се чувства работейки по един толкова личен проект сама, без да трябва да го съобразява с още трима души и да го представя като работата на четирима, певицата споделя:
 
"Имах възможността да пиша песни съобразявайки се единствено със себе си, времето, което ми е нужно и начините, които аз избирам. В този албум има текстове, които никога не бих могла да изпея като член на група, в която всички останали са мъже. Сега имам свободата да пея за каквото пожелая, без да се тревожа дали момчетата ще се ОК с това."
 
В същото интервю Долорес описва звученето на албума - и като музика, и като текстове - като "най-мрачното и лично нещо", което е излизало от нея и като коренно различно от всичко, което е била в Cranberries. Относно представянето му, последващо излизането му през май или юни тази година, тя споделя плановете за самостоятелно турне, най-вероятно с първа гиг серия в САЩ.
 
Бюлетините в неофициалния фен сайт на Cramberries Zombieguide.com също хвърлят допълнителна светлина върху отделни моменти от създаването на албума и съдържанието му. От тях става ясно, че миналата есен две от песните, които са включени в албума - "Letting Go" и "In The Garden", са изтекли и след това изтеглени от Интернет, както и че в записите са взели участние няколко гост барабанисти сред които Gil Moore (Triumph) и Graham Hopkins (Therapy).
 
Най-актуалните новини около певицата са свързани с новия й мениджър и записите по проект за филмова музика, дело на прочутия композитор Angelo Badalamenti (Туин Пийкс).
 
Името на човека, който се заел да менажира Долорес, е Tony Ciulla. Емблематична фигура в своята професия и в индустрията изобщо, до 2004 година Ciulla беше мениджър на Мерилин Менсън (Marilyn Manson), с когото още миналия век основа Posthuman Records. Сред бившите му клиенти са и The Smashing Pumpkins и Rammstein, а сред настоящите - The Rasmus и The Lovemakers. Преди да се обвърже с Менсън Ciulla е президент на Nothing Records, която е собственост на Трент Резнър (Trent Reznor, Nine Inch Nails).
 
Колкото до сътрудничеството на О'Риордан с Бадаламенти, предстои им написването на саундтрак към филма "Secrets of Love", а вече е записана и песен по друг проект, наречена "The Butterfly". През февруари в САЩ излезе на DVD филмът "Евиленко", разказващ "истинската история на серийния убиец Чикатило", музиката към който също е на Бадаламенти и Долорес.
Сподели.