Джулия Робъртс и Алек Болдуин в екранизацията на бродуейския хит The Normal Heart

Pinterest LinkedIn +

Джулия Робъртс и Алек Болдуин ще партнират на Марк Ръфало в кино адаптацията на отличената с Tony Award бродуейска театрална постановка The Normal Heart по пиесата на Лари Крамър, който е написал и сценария на бъдещата продукция.

Тя се разработва от създателя на Glee ("Клуб Веселие"), Nip/Tuck ("Клъцни срежи") и American Horror Story, Раян Мърфи, който обяви, че е закупил правата за екранизацията на пиесата още в края на миналото лято - месец след церемонията на Tony Awards, донесла награди на актьорите Джон Бенджамин Хики и Елън Баркин.

Бродуейското представление спечели още статуетката за "Най-добра нова постановка на пиеса" и номинация за режисура, а един от актьорите, Джим Парсънс (Big Bang Theory), ще повтори ролята си на гей активист и член на организацията за сексуалното здраве на мъжете с хомосексуална ориентация в кино продукцията.

Джулия Робъртс ще се превъплъти в образа на Д-р Ема Брукнър (донесъл Tony на Елън Баркин) – един от малкото лекари в Ню Йорк, осъзнавали сериозността на СПИН още в първите години след появата на болестта, когато по-често нейни жертви стават хората с еднополови сексуални връзки.

Болдуин ще се превъплъти в брата на главния герой, Нед Уикс (Марк Ръфало), а Мат Бомър (White Collar) ще реинтерпретира ролята, донесла Tony на Бенджамин Хики – на интимния партньор на Нед Уикс, Феликс Търнър, който се заразява с вируса на СПИН. Стартът на снимките все още няма точна дата, а премиерата на лентата е планирана за 2014 г.

Сподели.