Джордж Клуни за Брад Пит: Той е по-голям от мен! По-голям е и от Ди Каприо. Той е най-голямата филмова звезда в целия свят!

Pinterest LinkedIn +

Носителят на "Оскар" Джордж Клуни е сред главните герои в последния за 2013 г. брой на Esquire, на чиито страници е поместено пространно интервю с 52-годишния актьор, включващо няколко прелюбопитни разкрития и изказвания от негова страна по адрес на други, не по-малко известни холивудски звезди.

Един от тях е Леонардо ди Каприо, към когото Клуни е особено безмилостен, заявявайки, че според него изпълнителят на главната роля в The Great Gatsby, който все още чака своя първи "Оскар", има нужда от приземяване. "От някой, който да му казва кое какво е. Той явно няма такъв човек".

Заключението на Джордж Клуни идва в края на разказа му за тяхна съвместна игра на баскетбол в Cabo San Lucas, Мексико. "Нали знаете, не е добре човек да дрънка много, ако не умее да играе добре. Несъответствието между способностите на отбора му и това какво дрънкаха преди това за играта си ме накара да се замисля колко е важно човек да има в живота си някой, който да му дава обективна оценка за нещата.

Гледахме го как загрява с неговите хора преди мача, мятайки се насам-натам из корта, и един от моите хора ми каза: "Нали знаеш, че ще ги пречукаме?" Защото те тотално не могат да играят. Ние сме 50-годишни мъже и ги пребихме в три части с 11:0."

В същото интервю Клуни коментира и с нищо непредизвиканата критика от страна на Ръсел Кроу по негов адрес, отнасяща се до участието му в реклами. "Той нарече мен, Харисън Форд и Робърт продажници. И тогава аз излязох с изявление, в което казах, че вероятно е прав. И че съм доволен, че ни го е казал, защото Боб, Харисън и аз бяхме решили да сформираме банда, което също щеше да бъде заклеймено като несполучлив опит да се възползваме от славата си.

И тогава той наистина ми скочи, като каза: "За кой се мисли този? Да не би да се изживява като следващия Франк Синатра?" И тогава аз му изпратих писмо, в което му написах: "Пич, единственият победител в подобни спорове между известни личности е списание People. Какъв ти е проблемът?"

И точно когато човек започва да си задава въпроса дали изобщо съществува холивудски актьор, за когото Клуни да има поне относително добро мнение, той отдава почитта си на Брад Пит, с когото е близък приятел от дълги години и многократно е работил заедно.

"От много време насам Брад е най-голямата филмова звезда в света. Той е по-голям от мен, по-голям и от Ди Каприо. И аз истински се възхищавам на начина, по който се справя със славата и всичко останало. Той се опитва да бъде най-искрената версия на Брад Пит, на която е способен. И същевременно отрязва достъпа към себе си.

"Той е гигантска кино звезда, защото не можеш да се доближиш до него. Това не означава, че не гледам на него като на извънредно талантлив актьор и умен човек. Но това, че не допуска никого до себе си, също е от значение."

Сподели.