Джордж Клуни ще работи с Джулия Робъртс и Мерил Стрийп по August: Osage County

Pinterest LinkedIn +

Джордж Клуни и Грант Хеслов ще продуцират предстоящата широкоекранна адаптация на пиесата August: Osage County от Трейси Летс, отличена с Пулицър и Tony.

Двамата си партнираха и при осъществяването на един от миналогодишните проекти на Клуни - The Ides of March, а с човека, натоварен с режисурата на August: Osage County, холивудската звезда работи в продължение на години, докато се снима в култовия телевизионен сериал "Спешно отделение".

Името на Джон Уелс, който е изпълнителен продуцент на "Спешно отделение" и режисира девет епизода от сериала, се свързва още със заглавия като The West Wing, The Company Men, One Hour Photo и др.

В Osage County, чийто сценарий е адаптиран за кино продукцията от самият Летс, той ще работи с носителките на Оскар Мерил Стрийп и Джулия Робъртс, които ще се превъплътят в две сестри – жени със силна воля от рода Уестън, завърнали се в дома си в средния запад в тежък за семейството момент.

"И двамата с Грант сме много развълнувани, че ще работим по този проект. Актьорският състав е изключителен, материалът също, а и не мога да се сетя за друг, по-подходящ от Харви (Уайнщайн), за реализацията на тази продукция", коментира Клуни. По предварителна информация, бюджетът на Osage County ще бъде от порядъка на $50 млн.

Сподели.