Джони Деп: Мисълта да сложа край на кариерата си ме спохожда всеки ден

Pinterest LinkedIn +

Холивудската звезда Джони Деп – един от най-скъпоплатените и популярни съвременни американски актьори – е главно действащо лице в лятното издание на списание Rolling Stone. Току-що навършилият 50 години актьор е влязъл в образа на следващия си култов персонаж – Тонто от мегапродукцията на Гор Вербински The Lone Ranger – за кадъра на Тео Венер (Theo Wenner), отпечатан на корицата на списанието.

В разговор с журналиста Браян Хаят актьорът споделя, че на този етап не е сигурен, че иска да продължи да снима филми през следващите десет години.

"Мисълта да сложа край на кариерата си ме спохожда всеки ден. Но не е нещо, което ще се случи утре. Смятам, че докато имам възможността, желанието и творческия импулс да продължа да правя това, което правя в момента, не би трябвало да се отказвам.

След това, в определен момент, просто ще сведа това до абсолютния минимум и ще се концентрирам върху… ами, върху това да си живея живота, предполагам. Да го живея истински. И да отида някъде, където няма да ми се налага постоянно да препускам или да се прокрадвам в кухнята, или да се измъквам крадешком през подземния лабиринт на хотела.

Идва определен момент, в който вече си достатъчно стар или акълът ти си идва на мястото и осъзнаваш, че, в известен смисъл, си живял живота на беглец".
В същото интервю Деп разсъждава върху абсурдния за възприемане от нормалното човешко същество свят, в който всички живеем.

"Част от мен, голяма част, изпитва дълбока тревога от всичко, което се случва по света, като всеки друг човек. Ако си поне малко чувствителен към тези неща и просто продължаваш да поемаш още, и още, и още…, без съмнение ще се побъркаш.

Започваш да се питаш как така хората повеждат войни помежду си, защото всеки твърди, че неговият бог е по-добър от този на другия. И безброй ши***и хора умират. Дивашки. Зверски. Невинни хора.

И просто няма вариант да възприемеш тази информация като машина и да я преработиш в изводи, които да звучат смислено. Не можеш да го направиш… Затова просто ти се налага да, не знам и аз, да се съхраниш…"

Все по-критичен при избора на ролите си, Джони Деп ще може да бъде видян в един-единствен филм през 2013 г. – споменатия в началото The Lone Ranger, който излиза по екраните в началото на юли.

Интервюто за Rolling Stone е взето в офиса на актьора в Лос Анджелис в една от паузите между снимачните сесии на Transcendence – единствената лента, в която ще може да бъде видян през 2014 г.

През 2015 г. неговият най-комерсиален герой – капитан Джак Спароу – ще се завърне за пети път в кината с Pirates of the Caribbean 5, а някъде между тези две заглавия би трябвало да излезе и музикалната фентъзи продукция с негово участие Into the Woods.

Сподели.