Джони Деп и Еди Редмейн вдигнаха публиката във Венеция на крака

Pinterest LinkedIn +

Новите филми на Джони Деп (Black Mass) и на Еди Редмейн (The Danish Girl) вдигнаха публиката на крака на филмовия фестивал във Венеция през 2015 г.

Вторият филм толкова впечатли публиката на форума, че получи 10-минутни неспирни овации. Сигурен признак, че драмата е с изключително силна заявка за филмовите награди през зимата на 2015-2016 г.

Продукцията разказва историята на датската художничка Лили Елбе (родена като Ейнар Вегенер) - първият човек, върху когото е извършена експериментална операция за смяна на пола. Филмът се фокусира върху любовната история между нея и Герда Готлиб, като едно семейство, изпреварило времето си с над 100 години.

За щастие на феновете на Джони Деп, Black Mass също събра много добри отзиви. Изглежда любимецът на милиони най-после е излязъл от дупката си за превъплъщението в гангстера Уайти Бългър.

"Деп напълно се завръща към онзи дързък, вдъхновен актьор от първите му филми с Тим Бъртън...", споделя в част от ревюто си за филма кино критикът от Variety - Скот Фаундас.

Премиерата на Black Mass в България е на 13 ноември 2015 г., докато The Danish Girl дебютира на 29 януари 2016 г.

Сподели.