Джон Леджънд ще участва в мюзикъла "Исус Христос суперзвезда"

Pinterest LinkedIn +

Джон Леджънд получи главната роля в следващия мюзикъл на живо на NBC − "Исус Христос суперзвезда" (Jesus Christ Superstar Live in Concert).

"Всички сме щастливи да работим с музикант от световна класа като Джон Леджънт", каза в изявление директортът на NBC Entertainment Робърт Грийнблат. "Този спектакъл изисква певец с невероятен талант. Очакваме неговото участие да бъде и новаторско, тъй като традиционният образ на Исус Христос ще бъде интерпретиран по нов начин".

Сценаристът на мюзикъла Тим Райс добави: "Джон Леджънд е суперзвезда. Като изпълнител гласът му е заразителен. Като актьор той също се е доказал. Вълнувам се, че ще бъде част от това".

Самият Леджънт коментира: "Гордея се, че получих такава покана! Това е толкова силен, смислен мюзикъл и съм много щастлив, че съм част от това представление. Вече сме формирали невероятен екип и съм сигурен, че ще съберем някои от най-големите таланти наоколо, за да свършим тази работа".

Мюзикълът, създаден от Ендрю Лойд Уебър през 1971 г., е номинирана за пет награди "Тони" и разказва за последната седмица от живота на Исус.

В новото представление Алис Купър ще изиграе ролята на крал Ирод.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.