Джоан Роулинг и Warner Bros. разширяват магическия свят на Хари Потър с нови филми

Pinterest LinkedIn +

Warner Bros. хвърлиха бомбата, че работят с британската писателка Джоан Роулинг (J. K. Rowling) по разширяването на вселената на Хари Потър с нова поредица.

Феновете на магическия свят ще продължат приключението си в него с Fantastic Beasts and Where to Find Them. Запознатите с вселената, създадена от Роулинг, знаят, че това е името на един от учебниците на Хари от първи курс.

Главен герой в новата поредица ще бъде Нют Скамандър - автор на учебника, живял в Ню Йорк цели 70 години преди раждането на "момчето, което оживя" и неговите приятели.

Според популярната писателка Warner Bros. първи са се свързали с нея за реализиране на идеята, но тя вече е имала собствен план за това как трябва да стане това - с неин собствен сценарий.

Така след осем филма за Хари Потър студиото отново ще работи с Джоан Роулинг и макар че ще бъде трудно да постигнат досегашните си успехи (равняващи се на почти $8 млрд. приходи за около 10 години), новият им проект без съмнение ще привлече вниманието на феновете.

Все още няма информация кога може да се очаква първият филм за Нют Скамандър, но като се има предвид колко нови кино проекти са планирани за 2015 г., вероятно лентата ще бъде реализирана най-рано на следващата година.                        

Сподели.