Джим Морисън - нежелан в парижкото гробище „Пер Лашез”

Pinterest LinkedIn +

Историкът Christian Charlet, който отговаря за най-известното парижко гробище - Пер Лашез” желае гробът на Jim Morrisson да бъде преместен от там. Шарле който се грижи за вечния дом на над 70 000 души, е недоволен от проблемите, които създава посмъртната слава на рокзвездата.


Бившият фронтмен на The Doors почина на 27-годишна възраст, през 1971, от свръхдоза и бе погребан в "Пер Лашез". Оттогава на гробището ежегодно се стичат хиляди фенове и обикновени туристи, за да почетат паметта на Морисън.
В парижкото гробище са погребани величия като Оскар Уайлд, Едит Пиаф, Марсел Пруст, Мария Калас и Фредерик Шопен, но никой от тях не смущава покоя на останалите както фронтменът на "Доорс". "Искаме да се отървем от Морисън, защото създава твърде много проблеми - заяви пред Ройтерс Кристиян Шарле. - "За съжаление дори американците не го искат обратно."

Отскоро на гроба на Джим Морисън е поставен патрул, който следи живите да не смущават покоя на мъртъвците. Преди това обаче не било рядкост феновете да пият бира, да пушат трева и дори да правят секс на гроба на любимеца си.

"Пер Лашез" е огромно предприятие с над 100 служители, което годишно привлича 2 милиона туристи (6 млн. посещават Айфеловата кула). Тази година то става на 200 години.
Сподели.