Дженифър Лопес: Ключът към щастието е да се харесваш такъв, какъвто си!

Pinterest LinkedIn +

С над 70 млн. продадени копия от записите си в цял свят, дългогодишна филмова кариера в Холивуд и благосъстояние от близо $200 млн., Дженифър Лопес отдавна не е просто популярно лице, име, което повечето хора, имащи достъп до средствата за масово осведомяване, най-малкото са чували. Тя е една от най-разпознаваемите личности на развлекателната индустрия, една от най-преуспяващите жени с латино корени, модел за подражание или най-малкото вдъхновение на десетки хиляди жени от цял свят.

Да видиш Дженифър Лопес на живо – да пее, танцува и кореспондира с феновете си, е събитие, независимо дали живееш на място, което традиционно бива включвано в турнетата й, или някъде, където тя никога дотогава не е идвала. И понеже България е тъкмо такава локация, едва ли има някой, закупил билет за концерта й на 18 ноември (пък и не само), който да не е любопитен, що са човек е тя извън сцената.

Следващите десет въпроса, на които великолепната Дженифър Лопес отговори специално за аудиторията на Avtora.com, хвърлят светлина както върху отношението й към работата, така и към живота изобщо. 

.: Анализирайки кариерата ви, изглежда, че сте постигнали всичко възможно. Всеки човек обаче има своята следваща цел, следващ връх, който иска да покори – кои са Вашите?

Дженифър Лопес: Това наистина е труден въпрос. И все пак като всеки човек, работещ в ентъртейнмънт индустрията, винаги съм търсела нови и нови предизвикателства по отношение на кариерата си. Нито славата, нито наградите са нещата, които ме карат да го правя. Водещото е да имам максимално голямо предизвикателство пред себе си. Такъв е случаят и с това турне. Когато чух за първи път колко време ще продължи и колко път трябва да пропътувам, си помислих: "Ох, Господи, как ще се справя?!" Но ето ме тук и сега, няколко месеца по-късно, турнето е към края си.

.: В наши дни музикалните формати са хит навсякъде по света, а и Вие бяхте част от едно от най-гледаните предавания в продължение на две години – как определяте ролята им в съвременната музикална индустрия и доколко са доходоносни за музикалните компании и предприемачи? Смятате ли, че те моделират някакъв по-различен тип музикални звезди?

Дженифър Лопес: Аз вярвам, че този тип формати наистина са добри за младите неизвестни таланти, давайки им възможността да бъдат чути и забелязани. Има толкова много надарени хора, които не са получили своя шанс да блеснат. Тъкмо шоута като тези им дават шанс. Разбира се, ако работят здраво, за да се случи. Освен това в наши дни нещата опират до това какво хората харесват или не харесват, отколкото до това какво ти дава индустрията. Преди интернет хората слушаха онова, което им предлагаха медиите. Сега може да отидеш в страницата на някоя инди банда и да я слушаш колкото си искаш. Днес публиката и феновете са тези, които диктуват правилата в индустрията, а не обратното.

.: През последните 2-3 години в България се излъчват родни версии на American Idol (Music Idol), X Factor и The Voice (of Bulgaria). Чувала ли сте записи на някои от участниците или победителите в тях и как преценявате нивото на поп музиката в България?

Дженифър Лопес: Не съм имала възможността, за съжаление. Надявам се, че ще мога да го направя, когато дойда във вашата страна.

.: Кажете ни нещо повече за концепцията на Your Dance Again World Tour – сцената, хореографията, костюмите и всичко останало? Въвлечена ли сте в отделните елементи от продукция и доколко?

Дженифър Лопес: Магическо е, наистина. Знам, че звучи малко самонадеяно, казвайки го, но е вярно. Всички костюми са дело на талантливия Zuhair Murad. Той свърши изключителна работа! Обикновено се налага да участвам в дизайна на дрехите и т.н. Този път обаче нямах никакви възражения. Той направи всичко перфектно, така че просто нямаше нещо, което да искам да променя. Що се отнася до останалите елементи от шоуто, имам своя дял в танцовата хореография. Не е голям обаче, понеже моите хора са страхотни и винаги ми предлагат онова, което вече е в главата ми.

.: Вие декларирахте подкрепата си за Барак Обама – вярвате ли, че той чрез политиката, която води, може да промени света, а не само САЩ, и по какъв начин?

Дженифър Лопес: Да, подкрепям го. Но не бих искала да коментирам политическите си възгледи.

.: Бихте ли споделили идеите си, свързани с nuvoTV (американска телевизионна компания, ориентирана към латино аудиторията), за която ще продуцирате отделни предавания?

Дженифър Лопес: Надявам се, че ще способства за това латино музиката да достигне до повече хора. Като артист, продуцент и човек с латино корени повече от всичко искам да виждам една Америка на много култури по телевизията. Моето партньорство с nuvoTV е резултат от общата ни цел – създаването на ентъртейнмънт предавания от най-високо качество, които олицетворяват богатството и красотата на днешната латино културата в Америка.

.: Кой е най-конфузният момент в кариерата ви? Всеки е имал гафове, достатъчно е да назовем Fergie или Madonna...

Дженифър Лопес: Всеки път, когато падна на сцената, се чувствам малко засрамена. Въпреки това се стремя да гледам на тези моменти с усмивка, вместо да се разстройвам. Помня как паднах на сцената на MTV Video Music Awards веднъж, но в следващата секунда започнах да си повтарям: "Ставай, ставай бързо!" Колкото и клиширано да звучи – шоуто винаги трябва да продължи..: Занимавате се с толкова много дейности едновременно, като се започне с музикалната ви кариера (на звукозаписен артист и изпълнител), филмовата ви кариера, изявите ви в модата и т.н... Каква е тайната на вашата работоспособност и издръжливост?

Дженифър Лопес: Всъщност е доста просто. Стремя се да го карам ден за ден. Другото нещо е, че се опитвам да се концентрирам само върху нещата, в които съм добра. По този начин се зареждам с енергия. Когато правиш нещо, което обичаш и което ти носи радост, никога няма да се почувстваш изтощен. Това просто ти връща силите.

.: Можете ли да назовете най-значимия момент в живота Ви дотук?

Дженифър Лопес: Раждането на децата ми. Извън съмнение. Почувствах се истински щастлива едва след като родих децата си. Това е то пълното щастие, както мнозина биха казали. Понякога дори не мога да си спомня какво е било преди да имам тях.

.: Вие изглеждате зашеметяващо и целият свят е в краката ви. Как се поддържате във форма – спазвате ли определен хранителен режим, каква е вашата фитнес програма и какво отношение имате към пластичната хирургия?

Дженифър Лопес: Не практикувам нито пилатес, нито йога. Просто тренирам по малко, стремя се да се храня здравословно и от време навреме се глезя с някой хубав масаж. Що се отнася до пластичната хирургия – ако човек се нуждае, защото е преживял инцидент или нещо такова, тогава за мен това е напълно оправдано. А иначе аз вярвам, че Господ ни е създал красиви такива, каквито сме.

Когато за първи път отидох в Холивуд, там имаше много слаби момичета и аз не се вписвах в тълпата с моята физическа структура. Въпреки това нито за секунда не ми е минало през ума да променям тялото си. Това съм аз и се харесвам точно такава, каквато съм. Това е ключът към щастието – да се възприемаш и харесваш точно такъв, какъвто си.

Сподели.