Джейсън Момоа си обръсна брадата, засне това небивало кощунство и го сподели с феновете си

Pinterest LinkedIn +

Трудно е да си представим колоритния актьор Джейсън Момоа (Jason Momoa) без брадата, която е не само негова лична запазена марка, а и емблема на някои от филмовите му персонажи като Хал Дрого и Аквамен.

Тези времена обаче отминаха. Момоа се сбогува с лицевото си окосмяване (за пръв път от 2012 г. насам, както твърди самият той) и засне този сърцераздирателен акт. И причината не е участие в "Като две капки вода", нито разпространената наскоро информация, че в брадите на мъжете живеят повече бактерии, отколкото в козината на кучетата. 

Джейсън Момоа се сбогува с брадата си

"Сбогом, Дрого, сбогом, Артър Къри, сбогом Деклан", написа той под ефектното видео, което той снима сред природата, докато електрическата самобръсначка играе по лицето му.

В клипа Момоа обяснява, че причината да посегне на символа на своята мъжественост е съвсем сериозна: звездата иска да обърне внимание на разрушителното влияние, което пластмасовите отпадъци оказват върху околната среда. Според него е много по-добре водата да се предлага в алуминиеви кенове, отколкото в пластмасови бутилки.

Без да сме убедени докрай в предимствата на алуминия, припомняме, че Джейсън Момоа беше обявен за най-красивия мъж на 2018 г. от изданието "TC Candler", което в края на годината състави класация със 100-те най-красиви мъже в света. Тогава обаче Момоа все още имаше брада... :)

Сподели.