Джейсън Кларк с главна роля в Dawn of the Planet of the Apes

Pinterest LinkedIn +

Американският актьор Джейсън Кларк (Jason Clarke) ще изпълни една от главните роли в предстоящото продължение на Rise of the Planet of the Apes (Възходът на планетата на маймуните).

Филмът със заглавие Dawn of the Planet of the Apes продължава напред, след като наскоро режисьорът на първата част Рупърт Уайът (Rupert Wyatt) се оттегли от проекта и отстъпи място на Мат Рийвс (Matt Reeves).

Историята ще се фокусира върху две основни сюжетни линии, чието действие ще се развива 15 години след събитията от първата част.

От една страна филмът ще проследи опитите за оцеляване на група учени, останали сами в Сан Франциско, а от друга - възхода на примата Цезар в кралството, което основава след Rise of the Planet of the Apes.

Продуцентите на филма в момента работят по чернова на сценария, дело на Марк Бомбак (Mark Bomback), като плановете са снимките да започнат през пролетта.

Преди да се включи към sci-fi драмата обаче Джейсън Кларк трябва да приключи работата си по трилъра на Уилям Монахан (William Monahan) – Mojave, в който ще си партнира с Оскар Айзък (Oscar Isaac).

Сподели.