Джеймс Макавой показва лошата си страна за Nylon (Снимки)

Pinterest LinkedIn +

Джеймс Макавой (James McAvoy) е на корицата на септемврийския брой на американското списание Nylon. Освен неотразимия си външен вид звездата споделя и повече подробности за кариерата си.

35-годишният Джеймс започва своя забележителен творчески път през далечната 1995 г. в драматичния филм The Near Room, а днес е един от най-популярните и обичани актьори от своето поколение.

"Доста дълго играех обикновен човек, който живее в необикновен свят, или мъж, който има връзка с жена, много по-странна и забавна от него. Държах ръката на публиката, въвличайки я в един непознат за нея свят."


Зад гърба си шотландецът има безброй превъплъщения – от корумпирано ченге в криминалната комедия Filth до потиснат чиновник в екшъна Wanted, в който си партнира с невероятната красавица Анджелина Джоли. Но може би за повечето зрители най-популярната му роля е тази на младия професор Чарлз Ксавие в Sci-Fi екшъна X-Men.

"Последните две или три години са доста различни от предните десет. Имах предложения за роли, които наистина харесвах, но бях притеснен да ги приема, защото персонажите бяха леко смахнати. И имам чувството, че няколко години играя точно такива герои", откровеничи Джеймс.


Премиерата на най-новия филм от поредицата X-Men беше през месец май 2014 г., като за пореден път успя да застане начело на световните боксофиси. С вложени 200 млн. долара, лентата, в която участват още Хю Джакман, Майкъл Фасбендър и Хали Бери, успя да спечели над 700 млн. долара. Интересно е, че самият Джеймс се увлича по научнофантастичните филми. Сред любимите си откроява Star Trek и Battlestar Galactica.


За Nylon един от най-добрите приятели на Джеймс Майкъл Фасбендър (Michael Fassbender) коментира неговите непрестанни шеги на снимачната площадка и извън нея.

"О, Джеймс е убийствен. Ще го намериш да се крие под някоя кола, докато те чака. Дори един път се опита да проникне в караваната ми през прозореца на покрива. Тъкмо когато си мислиш, че работният ден е приключил, се прибираш вкъщи и намираш Джеймс - седнал на тоалетната чиния с въздушен пистолет в ръка."


През септември 2014 г. ще можем да се насладим на играта на Джеймс Макавой в драмата The Disappearance of Eleanor Rigby: Them, а в ролята на "изчезващата" Елинор Ригби е прекрасната Джесика Частейн (Jessica Chastain).

Сподели.