Джеймс Камерън подготвя екранизация на романа The Informationist

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът на мега блокбъстъра Avatar (Аватар) - Джеймс Камерън (James Cameron), вече е решил да оглави филмовата адаптация на романа The Informationist, след като приключи със знаменитата sci-fi поредица.

Екшънът се фокусира върху героинята Ванеса Мънроу, която напомня на смесица между Лисбет Саландер и Шерлок Холмс.

Тя е професионалист в боравенето с информация и е наета от известен милиардер, за да открие изчезналата му дъщеря (звучи като The Girl with the Dragon Tattoo).

"Ванеса Мънроу е интригуваща и магнетична героиня с бърз ум и жажда за приключения. Еднакво вълнуващи за мен са и емоционалните й преживявания, и неочакваната любовна история. С нетърпение очаквам да покажа Ванеса на голям екран", коментира Камерън за героинята.

Лентата ще бъде продуцирана от режисьора и неговия дългогодишен колега Джон Ландау, с когото работят по Titanic (Титаник) и Avatar (Аватар).

Те планират да започнат снимките веднага, след като завършат втора и трета част на Avatar. Макар все още да нямат премиерни дати, двата филма се очаква да имат сценарии до края на 2012 г. През 2013 г. планират да започнат снимките на двете продукции, които ще вървят паралелно по думите на Камерън.

Сподели.