Джеймс Артър се завръща с новия сингъл "Naked"

Pinterest LinkedIn +

Един от най-популярните британски артисти през последните години − Джеймс Артър − представя новия си сингъл "Naked". Премиерата е на 24 ноември (петък).

За създаването на сингъла той работи със световноизвестните хит мейкъри ‪Mакс Мартин, Сейвън Котеча и Йохан Карлсон‪.

"Четирите акорда в началото са ключовият елемент за цялата песен", споделя изпълнителят и продължава: "След това песента се развива с кресчендо и завършва с великолепно хорово изпълнение, но всичко е подчинено на простотата на тези четири акорда. В момента, в който чуеш тези акорди, искаш да запееш".

В звученето на сингъла се усеща и влияние от госпъл музиката − новата страст в търсенията на Джеймс Артър като творец:

"Госпъл музиката е жанр, който се оказа изключително близо до моята същност. Обожавам го. Нямам отношение към религията, но тази музика е толкова въздействаща и емоционална. Когато гледах документалния филм за Джордж Майкъл, си дадох ясно сметка по какъв гениален начин той е преплел вдъхновението си от госпъла в поп музиката и колко е красив резултатът от това".

През септември 2016 г. излезе сингълът "Say You Won’t Let Go" от втория студиен албум на певеца, озаглавен "Back From The Edge". Това e песента, с която Артър се завърна ударно на музикалната сцена след известна творческа пауза. От премиерата на сингъла до момента има над 8,3 милиона продадени копия по целия свят и над 1,5 милиарда стриймвания в дигиталните платформи.

Сподели.